Järfälla kommun - Nya bostäder och arbetsplatser planeras i Järfälla och Veddesta

Nya bostäder och arbetsplatser planeras i Järfälla och Veddesta

Newsdesk 15/12 08:47

Planer på ny bebyggelse ovanpå ny bussterminal och intill tågstation och tunnelbana i Barkarby/Stockholm väst.

Nya bostäder och arbetsplatser planeras nu i Veddesta, strax väster om Barkarby station/Stockholm Väst. Dels genom ett ramavtal med Veidekke Bostad AB om ett område som planeras för 1 200 bostäder och lokaler, dels genom en överenskommelse om nybebyggelse i stadskvarter ovanpå en ny bussterminal i nära anslutning till pendeltåg och kommande tunnelbana.

Ramavtalet med Veidekke Bostad AB, som avser Veddesta 2:1 som man tidigare har köpt, omfattar nuvarande Veddesta centrum och anger en planerad utveckling om 1 200 bostäder och verksamhetslokaler. Ramavtalet reglerar principer för kommande detaljplanearbete och godkändes av kommunstyrelsen i Järfälla den 14 december.

? Järfälla är en spännande kommun som målmedvetet tagit sig an bostadsutmaningen, säger Mårten Othérus, Regionchef på Veidekke Bostad. Vi ser fram emot att skapa 1 200 bostäder nära service, handel, natur och med kollektivtrafik runt knuten och ser fram emot att involvera våra bostadsintressenter i utvecklingen av projektet.

Nya bostäder intill kollektivtrafik

Parallellt med utvecklingen i centrala Veddesta fortsätter också planeringen av närliggande kvarter (illustrationen).Här planeras för ny bebyggelse i stadskvarter ovanpå en ny bussterminal i nära anslutning till pendeltågsstationen i Barkarby Station/Stockholm Väst och den kommande tunnelbanan från Kista och Akalla som planeras vara klar 2021. Principöverenskommelsen har träffats mellan Järfälla kommun, Stockholms läns landsting och fastighetsägare i området och godkändes av kommunstyrelsen den 14 december.

? Detta innebär ett viktigt och påtagligt startskott för utvecklingen av hela Veddesta och förstärker Järfällas position som en av Sveriges snabbast växande kommuner, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

I och med avtalen så fortsätter utvecklingen av Järfälla som en expansiv bostadskommun och av Veddesta som en av stadsdelarna i den framväxande regionala stadskärnan. Det kollektivtrafiknära läget gör Veddesta attraktivt för bostäder, verksamheter och arbetsplatser.

För information

Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordf, Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status