Drivhuset vid Högskolan Väst - Nya entreprenörer ? presenterar sina idéer

Nya entreprenörer ? presenterar sina idéer

Newsdesk 29/5 10:44

Under våren har Drivhuset vid Högskolan Väst genomfört en Starta eget utbildning, där 14 stycken entreprenörer har deltagit. Utbildningen har bestått av 12 stycken träffar, där externa föreläsare har varit inblandade. På tisdag gör entreprenörerna sina slutpresentationer om sina idéer. 

Drivhuset vid Högskolan Väst stiftades 2001 av Innovatum, Hogia, Studentkåren vid Högskolan Väst samt dåvarande Fyrstadskansliet med syftet att skapa en verksamhet som inspirerar till och stödjer kreativitet, personlig utveckling och entreprenörskap bland studenter. Under 15 år har Drivhuset gått från att vara en liten studentdriven verksamhet till en etablerad aktör gällande entreprenörskap och innovation på Högskolan Väst. Drivhuset arrangerar tillsammans med Nyföretagarcentrum Väst, varje år två stycken starta eget utbildningar, som är öppen för alla som har intresse av företagandet.

Utbildningen bygger till stor del på Drivhusets egna loopmetod, som syftar till att man fokuserar på kunden. Utbildningen har även innehållit grundläggande ekonomi och bokföring, finansieringsmodeller, säljteknik, försäkringar som externa föreläsare har hållit i.

Bland de deltagare som har varit med utbildningen går det att hitta affärsidéer som trädgårdstjänster, vvs och silversmed.

Den 30 maj är det alltså dags för sommaravslutning och slutpresentationer med starta eget deltagarna. Programmet startar med mingel kl. 16.00 och fortsätter strax därpå med presentationer.


För mer information kontakta:

Alma Ohlin, VD Drivhuset vid Högskolan Väst, 0733-58 22 81, Till pressmeddelandet

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

DMCA.com Protection Status