Baering AB - Nya flygdräkter förbättrar helikopterpiloters vardag

Nya flygdräkter förbättrar helikopterpiloters vardag

Newsdesk 10/3 14:29

Flygdräkterna G1 och G2, den senare en vinterversion, är en helt ny typ av utrustning som stöder användarens rörelsemönster både i och utanför cockpit. De smyglanserades i slutet av 2015 och möter nu stor uppskattning bland helikopterpersonal världen över.

G1 och G2 är resultatet av över två års studier av helikopterpiloters rörelsemoment i samband med en mängd olika arbetsuppgifter. Produktutvecklingen skedde i nära samarbete med helikopterpiloter och markpersonal under tuffa förhållanden i bl.a. Norge och på Grönland.

Ökar uthålligheten

Grundkonceptet, kallat ?The cockpit cut?, är utvecklat för att öka användarens uthållighet och rörelseförmåga i de snäva och stressiga arbetsmiljöer som cockpit och kabin utgör. Centralt i konstruktionen är två, högt skurna stretchpaneler i schweiziska funktionsmaterialet Shoeller™ som stöder användarens förflyttning av överkropp och armar i udda vinklar.

Därutöver har sömmar och materialmöten placerats med yttersta detaljkänsla för att reducera friktion mot hud, underställ och typisk utrustning såsom hjälm och flytväst. Sammantaget har varje mått och steg tagits för att skala bort de vanligt förekommande irritationsmoment som kan utgöra säkerhetsrisker i luften.

Yrkesanpassade säkerhetsdetaljer

Flygdräkterna G1 och G2 har flertalet integrerade säkerhetslösningar. Ett exempel är en ?vertical reference strap?, det vill säga en lättillgänglig dragsko som låter användaren dra åt överarmstyget för att därigenom öka sina siktmöjligheter vid start och landning.

Till skillnad från traditionella pilotplagg har G1 och G2 ett strikt pragmatiskt fick- och ventilationssystem, utformat för snabb och säker åtkomst i sittande och hukande läge. Fickorna är anpassade i linje med moderna verktyg som t.ex. surfplatta och annan kommunikationsutrustning. För att underlätta yttre inspektioner har man integrerat löstagbara, ergonomiska knäskydd.


För mer information:

Johan Baumann

+46 702 823 848

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status