Videum AB - ?Nya möjligheter för tillväxtbolagen i Företagsfabriken genom samarbete inom Fyrklövern

?Nya möjligheter för tillväxtbolagen i Företagsfabriken genom samarbete inom Fyrklövern

Newsdesk 23/11 07:50

Avsiktsförklaring ger tillväxtbolagen i Företagsfabriken nya möjligheter. Företagsfabriken i Kronoberg AB har tecknat en avsiktsförklaring med inkubatorerna BizMaker i Västernorrland och Inkubera i Örebro. Samarbetet kommer ytterligare stärka det redan pågående utbytet mellan inkubatorerna inom innovationskontoret Fyrklövern.

- Jag är glad att vi nu formaliserar det samarbete som varit så framgångsrikt de senaste två åren, säger Företagsfabrikens vd Helena Collin.

Ett fördjupat samarbete kommer bland annat innebära ett bredare och djupare erfarenhetsutbyte mellan företagsinkubatorernas respektive affärsutvecklare. Dessutom ska vi, genom att upprätthålla en gemensam IT-plattform, utbyta verktyg för affärsutveckling. Tillsammans kommer företagsinkubatorerna också arrangera och erbjuda sina tillväxtbolag olika affärsresor ? en första resa till London i början av 2017 är redan bokad.

Helena Collin ser många fördelar med ett tätare samarbete. Här finns möjlighet att genomföra större gemensamma satsningar som är till gagn för tillväxtbolagen.

- För Företagsfabriken kommer det här innebära en ännu starkare position i Sverige och bidra till ännu bättre tillväxt i Kronobergs län, säger Helena Collin.

Hennes kollega Mikael Melitshenko, vd för Inkubera, ser samarbetet som en viktig satsning för att kunna erbjuda tillväxtbolagen Sveriges bästa affärsutvecklingsstöd.

- Den här satsningen kommer också leda till att tillväxtbolagen får större möjlighet till snabbare tillväxt på den internationella marknaden, säger Christian Söderberg, vd för Bizmaker.

Innovationskontoret Fyrklövern består av företagsinkubatorerna Bizmaker, Företagsfabriken, Inkubera, Inova, Kalmar Science Park samt Peak Region Science Park. Samarbete och övergripande erfarenhetsutbyte har skett mellan dessa inkubatorer sedan 2015.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status