About Time - Nya rut ökar med 45% i november

Nya rut ökar med 45% i november

Newsdesk 8/12 20:55

Rut-försäljningen har tagit ny fart sedan augusti och ökar med hela 45% i november jämfört med samma månad förra året. Antal köpare ökar med 26% och utförare med 19%.

Den kraftiga ökningen anser vi delvis bero på att befintliga flyttföretag nu får rut-avdrag på den redan etablerade vita privata marknaden. Över tid kommer rutavdraget sluka den svarta flyttmarknaden och även hitta en ny marknad som idag utförs av vänner och bekanta, på samma sätt som hemstädning har gjort sedan rut-avdraget infördes. (När reparationstjänster införs vid årsskiftet räknar vi med en liknande expansion som flytt.)

Vi märker också av flera intressanta initiativ på nystartade företag inom IT-tjänster, men troligen gör de ännu inte något större avtryck i statistiken. Men rut-avdraget marknadsförs också av etablerade elektronikfirmor som Mediamarkt och Iphonereparation, tex går det att få iphone glas utbytt hemma till samma pris som i affär. Det är helt annorlunda aktörer som framöver kan omstöpa branschen men vad det verkar ännu inte påverkar omsättningen i någon större grad.

Som vi tidigare har förutspått börjar nu Rut-branschen spreta åt olika håll och den positiva utvecklingen riskerar att hämmas av det sänkta rut-avdraget samt den ?interna? konkurrensen inom nya rut och rot. 

Se hela rut-statistiken på rutbarometern >

Läs Göran Gustafssons blogg 

Kontakt för mer information:

Göran Gustafsson
070-264 44 00

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status