SvenskPress.se - ?Nygammal Xelent IT-leverantör i Gävle

?Nygammal Xelent IT-leverantör i Gävle

Newsdesk 6/10 19:45

Snart sitter det en ny skylt på IT-leverantörens fastighet i Hemlingby köpcentrum, Gävle. Efter tre års framgångsrik expansion byter man nu namn till Xelent och blir därmed en del av Sveriges mest snabbväxande IT-bolag.

? Vårt ansvar och uppdrag är att bygga Norrland, berättar bolagets VD Ulf Redlund som efter snart 30 år i branschen och 23 år som egen företagare ser möjligheter att nå en optimal nivå för verksamheten i kombination med största möjliga kundnytta. Vi nådde vårt mål då vi växt väldigt fort. Som en del av Xelent blir vi nu tre gånger större och får betydligt större kraft med synergier kring system som kommer att vara oss och inte minst våra kunder tillgodo. Vi samlar det bästa från olika världar, både i molnet och på lokala lösningar.

Xelents vison är att bli rikstäckande och det här samgåendet är ett viktigt strategiskt steg på den resan.

? Den här expansionen tidigarelägger våra möjligheterna att finnas på flera orter. I första hand siktar vi nu på ett kontor i Hälsingland, säger Tommie Blomstedt, försäljningschef och delägare. Dessutom tillförs vi massor av kompetens genom att vi fått 90 kollegor till med stor spetskunskap på flera områden. Xelent är till exempel mycket starka på telefoni vilket gör att vi blir mycket starkare även inom det affärsområdet. Vi blir helt enkelt kompletta på alla områden.

Sedan tidigare är man mycket starka på IT och dokumenthantering där man är Ricoh IT-Partner, vilket också Xelent är i sydvästra Sverige.

? Det innebär att vi erbjuder Ricohs hela produkt- och tjänsteutbud liksom IT-infrastruktur. Det känns tryggt då de är marknadsledande i både Sverige och världen med över 30 procents marknadsandel, säger Ulf. Det marknadsområde som växer snabbast för både Ricoh och för oss i Gävle är CS, eller Communication services som det benämns globalt. Det handlar om tekniska lösningar för mötet, både i det fysiska konferensrummet, men även molnbaserade tjänster, videokonferens och digitala skyltar.

IT-branschen kan ju framstå som ganska turbulent både vad det gäller vart man skall vända sig och att det hela tiden dyker upp nya tekniska lösningar.

? Det är viktigt att poängtera att även om det handlar om ny teknik och ny kostym så är vi ett skönt gäng som känt varandra länge liksom våra kunder, berättar Roger Helgesson, kollega med Ulf sedan 1993 och idag chef för dokumentservice. Det här är ju ingen neddragning eller uppköp utan tvärt om en fantastisk möjlighet för alla parter, inklusive våra kunder, att kostnadseffektivt få största möjliga nytta och kunna ligga i den tekniska framkanten. Visst blir vi en större aktör som kan hjälpa större kunder men det är av största vikt att vi alltid är "lokala" och enkla att ha att göra med.

? Vårt ansvar är ju att se till se till att det fungerar ute hos kunderna. Att vara den lokala aktören på varje ort. Vi säljer inte produkter utan levererar fungerande tjänster, menar Niklas Grandien, tjänstechef och ansvarig för konsultgruppen. Nu slipper vi uppfinna hjulet på orter samt att vi har en central funktion med större kapacitet samtidigt som vi kan ha mer lokalt fokus när vi verkar rådgivande och skräddarsyr lösningar med enkel funktionalitet och hög säkerhet. För de lokala kunderna blir de enda skillnaden att vi byter logotype och får ett ännu bredare utbud med vassare tjänster.

Målsättningen och affärsidén är att erbjuda helhetslösningar till såväl små som stora bolag.

? Kunderna är idag första hand mindre och mellanstora företag även om vi bistår större aktörer som Högskolan, Lantmäteriet, Region Gävleborg och industrin inom olika områden. Drömbilden är ju att kunna leverera allt till kunden på en enda faktura, menar Ulf. De får då enkelt en smart och budgeterbar kostnad för hela sin IT-lösning.

Att entusiasmen är stor i de egna lokalerna i Hemlingby råder det inga tvivel om. Förutom den fortsatta expensionen i Norrland så vill man även utöka lokalt samt bredda sitt nätverk.

? Vi vill vara den bästa arbetsplatsen och rätt personlighet passar alltid in, säger Ulf. Dessutom har vi fantastiska strategiskt belägna lokaler och skulle gärna se någon till hyresgäst som kan komplettera oss i när det gäller business-to-business och gemensam kundnytta.

Våra behov av ytor har minskat radikalt då vi ytterst sällan visar produkter nuförtiden. När vi träffar kund så handlar det oftast om att gå igenom lösningar och det gör vi oftast ute på plats. Huset räcker för många fler är oss själva. Vi skulle kunna dela ytan med både någon slags butik, men även för de som behöver kontorsytor för sitt lilla bolag eller upp till 25-30 personer. De skulle kunna komplettera vår verksamhet samtidigt som de får en riktigt bra lokal för sin verksamhet, dessutom i en positiv affärsanda där man gynnar varandra.

Om Xelent Office koncernen

Xelent Office växer snabbt och har på fyra år ökat omsättningen från 30 till ca 230 miljoner. Strategin är att hantera kundernas hela behov inom dokument, IT och telefoni. Koncernen har ca 130 anställda i Malmö, Kristianstad, Helsingborg, Ängelholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Göteborg, Trollhättan, Säffle, Gävle och Östersund.

För ytterligare information kontakta:

Ulf Redlund, VD Xelent Norrland, telefon: 070-6004125

http://www.xelent.se/gavle

Bildtext: Ledningsgruppen och de lokala delägarna på Xelent i Gävle.
Fr.v. Mats Westin, Tommie Blomstedt, Niklas Grandien, Ulf Redlund och Roger Helgesson.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status