Hultafors Group Sverige AB - Nytt fästsystem för oscillerande elverktyg: FEIN och Bosch utvecklar gemensamt ny standard

Nytt fästsystem för oscillerande elverktyg: FEIN och Bosch utvecklar gemensamt ny standard

Newsdesk 4/1 12:13

Enhetligt verktygsfäste för ännu bättre prestanda

 • Utvecklingssamarbete: FEIN och Bosch lanserar standardiserad lösning
 • Starlockfäste för snabb avverkning och noggranna resultat
 • Tre effektklasser: Starlock, StarlockPlus och StarlockMax

 • Hultafors, den 1 december 2015. FEIN och Bosch, globalt marknadsledande för oscillerande elverktyg lanserar i januari 2016 ett gemensamt utvecklat verktygsfäste för dessa elverktyg: Starlockfästsystem. Målet med samarbetet är att erbjuda användarna en enhetlig standard och ännu bättre prestanda som snabbare avverkning och mer noggranna resultat.

  Oscillerande multifunktionsverktyg kan tack vare sin speciella drivprincip användas universellt och är globalt mycket framgångsrika: Med oscillerande rörelse driver de på samma sätt tillbehör för sågning, slipning, skrapning och polering. Du arbetar emellertid endast tillförlitligt och ekonomiskt om motorns effekt överförs till sågbladet eller sliprondellen med så lite glapp som möjlig. Därför spelar verktygsfästet en viktig roll för en snabb avverkning och noggranna resultat. "För närvarande finns det många fästsystem för oscillerande elverktyg på marknaden. Utbudet från olika tillverkare går knappt att överblicka", säger Willi Fellmann, som ansvarar för samarbetsprojektet hos Bosch. "Dessutom måste användare räkna med lägre prestanda när en adapter används. Det är här det nya Starlockverktygsfästet får betydelse: FEIN och Bosch etablerar därmed en gemensam standard och säkerställer en maximal kraftöverföring" beskriver Fellman syftet med utvecklingsprojektet tillsammans med FEIN.

  Det patenterade Starlockfästet arbetar tillförlitligt med oscillerande elverktyg från FEIN och Bosch samt verktyg från andra tillverkare med tolvpunktsfäste. På så sätt är tillbehören kompatibla med de flesta maskiner på marknaden. "Starlocktillbehör uppnår genom sin tredimensionella geometri ännu bättre prestanda än hittillsvarande system", säger Rainer Warnicki, chef produktutveckling hos FEIN, om det framgångsrika samarbetet. "Vid utvecklingen av Starlockverktygsfästet har vi som uppfinnare av oscillerande elverktyg medvetet gått en annan väg än hittills: Det gemensamma projektet utnyttjar båda märkenas know-how. Vi är övertygade om att Starlock kommer att etableras som systemstandard på marknaden."

  Från januari 2016 finns under märkena FEIN och Bosch tillbehör med Starlockverktygsfäste på marknaden. FEIN och Bosch erbjuder tre effektklasser: Starlock, StarlockPlus och StarlockMax. Dessa effektklasser säkerställer att endast tillbehör som passar till maskinens effekt kan spännas fast. Under de närmaste månaderna presenterar FEIN och Bosch dessutom nya elverktyg med Starlockfäste.

  Oscillerande elverktyg och tillbehör från FEIN finns hos återförsäljarna. Du hittar dem på: http://www.fein.se/sv_se/soek-aterfoersaeljare/

  Besök FEIN även på YouTube:
  https://www.fein.com/youtube

  Högupplösta produktfoton och texter kan du hämta på:
  http://www.panama-pr.de/download/FEIN-StarlockCooperation-SE.zip

  Företaget:

  Världens första elverktyg uppfanns av C. & E. Fein GmbH. Wilhelm Emil Fein grundade företaget 1867. 1895 uppfann FEIN den elektriska handborrmaskinen ? världens första elverktyg. Idag är det traditionsrika företaget en elverktygstillverkare med världsrykte. Den tyska premiumtillverkaren utvecklar och producerar användningslösningar för marknadssegmenten metall, bygg och fordon och är specialist på professionella och extremt tillförlitliga elverktyg för industri och hantverk. FEIN har över 800 aktiva upphovsrättsskydd, cirka 500 är patent resp. patentansökningar. FEIN-produkter säljs över hela världen med mer än 19 internationella dotterbolag och mer än 50 distributörer. Varumärket FEIN står sedan mer än 140 år för användningslösningar och premiumkvalitet.

  http://www.fein.se

  Mer information:

  Patrik Barth
  Hultafors Group Sverige AB
  Hultaforsvägen 21
  517 96 Hultafors
  Telefon 033 723 74 00
  E-post

  Till pressmeddelandet

  Teckenstorlek

  Tipsa

  Blogga

  Skriv ut
  LÅNEFÖREMEDLARE:  ALLA LÅN:
  - låna pengar snabbt?
  - lån utan uc?
  - lån med betalningsanmärkning?

  Beställ årsredovisningar gratis!

  Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

   

   

   

   

  DMCA.com Protection Status