SIA Glass AB - Nytt fryshus vid glassfabriken i Slöinge

Nytt fryshus vid glassfabriken i Slöinge

Newsdesk 24/4 10:00

Sveriges näst största glasstillverkare får ett välkommet lagertillskott när Wohlins Fryshus bygger nytt precis bredvid glassfabriken i Slöinge. ? Vi har haft en fin tillväxt under flera år och det här löser våra lagerbekymmer. Det nya fryshuset har plats för 8,5 miljoner glasspaket och öppnar för fler framtidsinvesteringar för oss, säger Rolf Frid som är VD för SIA Glass.

Mindre transporter stor miljövinst

Wohlins Fryshus väljer att bygga nytt i anslutning till en av sina största kunder som tidigare fått transportera 50 000 pallar glass till fryshuset i Halmstad varje år. ? Till hösten kan vi köra våra produkter direkt in i det nya fryshuset som ligger vägg i vägg. Minskade transporter är en stor miljövinst. Det är vi mycket nöjda med, säger Rolf Frid.

Ny produktionslinje i Slöinge

Det nya fryshuset innebär också att SIA Glass får möjlighet att investera för framtiden.

? Vi har haft en mycket god utveckling i bolaget och har nu nått 20 procents marknadsandel i Sverige, vilket var vår målsättning fram till 2016. Vi kör treskift fem dagar i veckan och har slagit i taket i vår produktionsanläggning. Nuvarande utlastningslokaler och vårt eget lilla fryshus kommer därför att rivas för att ge plats åt en ny produktionslinje som ska ta oss mot nästa mål. Siktet är inställt på en marknadsandel på 25 procent år 2021.

Mer glass i stora lass

Samtidigt som bygget av SIA Glass nya produktionslinje påbörjas 2018, passar företaget på att göra förbättringar kring glassbutiken i Slöinge. ? Butiken är en framgångssaga för oss med ett ständigt ökande antal besökare. Varje dag kommer i snitt 300 personer in och köper glass. Vi kommer därför att utöka med fler parkeringsplatser i år och satsar på en trevlig och förbättrad uteservering under nästa år. Och en lekplats för alla barn!

För mer information: 

Rolf Frid , VD

0346-71 51 04

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status