Uppy! AB - Nytt preparat för att minska effekten av jetlag

Nytt preparat för att minska effekten av jetlag

Newsdesk 2/12 15:27

Nu ökar möjligheten att anlända mera pigg efter en lång flygresa. I dagarna lanseras Uppy! ? The genius flyer, en ny produkt som hjälper kroppen att klara den torra kabinluften. Vätskeersättning, elektrolyter, mineraler och vitaminer är innehållet, som ska få resenären att komma fram i bättre skick.


?Jag har flugit mycket i mitt liv, gått direkt till möten och kommit hem trött och utpumpad?, berättar Olle Marköö, grundare av Uppy! AB. ?Till slut beslöt jag mig för att hitta en lösning.?

Olle Marköö började experimentera med målsättningen att komma fram i bättre skick ? dessutom med förstärkt immunsystem. Tillsammans med sina medarbete tog han fram en produkt som nu har utvecklats till ett nytt företag: Uppy! ? The genius flyer.

?Det handlar om att bibehålla vätskebalansen i flygkabinens extremt torra luft?, berättar Olle Marköö.

Han förklarar vidare att luftfuktigheten i en flygplanskabin är så låg som 10?20 procent, vilket motsvarar luftfuktigheten i Sahara. Samtidigt är trycket i kabinen på en nivå som motsvarar
2 500 meters höjd. Detta frestar på kroppen, och en lång flight på fem timmar eller mer gör att den tappar salter och mineraler. Effekten blir att resenären känner sig trött och att jetlag-effekten blir mer påtaglig.

Det nya preparatet Uppy är framtaget i form av en brustablett, som ska lösas i ett glas vatten. För att åstadkomma optimal effekt bör en tablett tas var fjärde timme.

?Uppy innehåller viktiga elektrolyter som bidrar till att återställa kroppens vätskebalans. Vitaminerna D och C samt zink och selen bibehåller ett normalt fungerande immunförsvar, medan vitamin B12 och magnesium bidrar till minskad trötthet och utmattning?, säger Tina Almstedt, produktutvecklare och civilingenjör i kemi från Chalmers.

Preparatet har bland annat utvärderats av besättningarna på ett större flygbolag. Så här säger Per de la Motte, som arbetar som långlinjekapten:

?Att arbeta som en pilot eller kabinbesättning på långdistansflygningar kan vara rätt tröttande och påfrestande för kroppen. Som de flesta andra har vi fram till nu mest druckit vatten och kaffe. Efter att löpande ha använt Uppy märker jag att det gör en stor skillnad. Flera i min besättning provar nu preparatet med generellt sett mycket positiv feedback.?

Olle Marköö betonar att Uppy tagits fram i samarbete med nutritionell expertis, med visionen att hjälpa alla som flyger ? oavsett om resan är lång eller kort.

?Resenären ska helt enkelt bibehålla skärpan dagen ut?, avslutar Olle Marköö.
________________________________________________________________________________

För mer information, se Uppys webbplats www.uppyflyer.com.
Kontaktperson: Olle Marköö
E-post: Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status