Oatly expanderar

TranslateRSSMobil

Oatly AB - Oatly expanderar

Oatly expanderar

Newsdesk 21/12 05:30

Efterfrågan på hälsosamma och hållbara livsmedel ökar och Oatlys försäljning av havrebaserade produkter går stadigt uppåt. Nu gör Oatly en större investering och bygger ut fabriken i Landskrona. Det innebär en rejäl höjning av produktionskapaciteten, från dagens 30 miljoner liter per år till 100.

Oatly har en mycket stark tillväxt, inte bara i Sverige utan även på sina andra nyckelmarknader i Europa. Toni Petersson, Oatlys vd menar att konsumenter fattar medvetna val i en helt annan utsträckning än tidigare och att de efterfrågar hälsosamma och hållbara produkter.

- Det är en global trend och jag tror att vi bara sett början på den. Vi vill bidra till ett mer klimatsmart samhälle genom att erbjuda konsumenter vegetabiliska mejerialternativ som har betydligt mindre klimatpåverkan än animaliska produkter, säger Oatlys vd.

Oatly planerar att investera cirka 350 mkr i ökad produktionskapacitet mellan 2016 och 2020. Utbyggnaden av produktions- och lagerkapaciteten kommer att ske stegvis, i takt med att fabriken byggs ut. Byggytan kommer att vara dubbelt så stor som idag när den nya fabriken står klar och ytterligare ca 75 personer kommer att anställas de kommande fem åren.

? Hållbara livsmedel är en framtidsbransch för Sverige. Det skapar arbetstillfällen, ett bättre klimat och friskare människor, säger Toni Petersson, Oatlys vd.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status