Orsa kommun - Olof Löthman Orsa kommuns kulturpristagare

Olof Löthman Orsa kommuns kulturpristagare

Newsdesk 23/6 06:21

Orsa kommuns kulturpris 2016 går till läraren och hembygdsforskaren Olof Löthman. Han får det för sin dokumentation av hembygden, vilket bland annat resulterat i böcker om våra fäbodar och om våra gatunamn. Men gärningen sträcker sig långt utöver dessa publikationer.

Motiveringen lyder: "För att förstå sin samtid och vara förbered inför framtiden måste man ha kunskap om de tider som passerat. Årets kulturpristagare har genom sin gärning bidragit till att vi står rustade för de utmaningar vi står inför ? och dom som vi inte sett än.

Han har ständigt varit på spaning i den tid som flytt. Han har dokumenterat våra fornminnen, han har skrivit om våra fäbodar - även sådana som inte finns kvar längre ? och nu senast har han kommit ut med en bok som förklarar varför några av oss bor på Gyltbacksvägen, Rukuvägen eller Långtå.

Han har också i sin mångåriga yrkesgärning som lärare förberett våra unga ? varav många idag är medelålders och äldre ? så att de kunnat ta emot all den kunskap som finns här ute i verkligheten.

Det är med stor glädje vi härmed kungör att 2016 års kulturpristagare är Olof Löthman."

Priset delas ut på Orsa hembygdsgård på midsommardagen.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status