LosCristianos.se - Om Las Galletas - Teneriffa

Om Las Galletas - Teneriffa

Newsdesk 31/5 08:07

Om Las Galletas

Las Galletas ligger långt nere på sydspetsen av den spanska vulkanön Teneriffa, ungefär åtta kilometer från kända semesterorten Los Cristianos och cirka 20 minuter från södra flygplatsen.. Las Galletas är en av städerna i Arona kommun, Teneriffa.

Det finns ett medicinskt kontor, ett turistkontor, ett postkontor, ett kommunalt idrottscenter, offentliga torg, lekplatser, banker, apotek, posten, offentliga parker, bensinstation, stränder, affärer och affärsgata, barer och restauranger.

Här hittar du också Marina del Sur Tenerife eller Puerto de Las Galletas, med fiskehamn och fyren La Rasca. Staden gränsar också till naturreservat Malpaís de La Rasca och Natural Monument Mountain of Guaza.

Stränderna och havet

Las Galletas är en kuststad och har två fina stränder. Den största av stränderna ligger rakt väster om staden, där den skyddas väl av stadens hamn. Båda stränderna består av lavasand med lite småsten. ngen av stränderna är speciellt barnvänlig eftersom det är en hel del sten i strandkanten. Vid den stora stranden är det dock gott om lekplats i den mörka lavasanden.

Köp bostad med LosCristianos.se på Teneriffa!

Den andra stranden är en förhållandevis smal remsa som ligger väl placerad framför stadens trevliga promenad. Vid den stora stranden finns toaletter, medan det finns duschar vid båda stränder. Det är fortfarande relativt lätt att hitta en parkering hyfsat nära någon av stränderna. Las Galletas är en riktigt bra utgångspunkt för dykare, vilket många dykcenter i staden vittnar om.

Längs stadens trevliga strandpromenad ligger flertalet restauranger med underbar utsikt över Atlanten. Även vid den stora stranden finns en restaurang och en strandbar.

Stadens historia

Las Galletas har varit en fiskeby sedan urminnes tider och är det än idag. Du hittar en daglig fiskmarknad, med underbar färsk fisk nere i hamnen. Det ligger förstås några riktigt bra fiskrestauranger i Las Galletas. Det är ingen stor hotellstad, men grannen i öst, Costa del Silencio har mycket mer av den varan.

Varmt välkommen till mysiga Las Galletas.

Las Galletas - Arona kommun - Teneriffa - Kanarieöarna - Spanien


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status