Project Playground - OS-medaljör vill motivera barn att hitta sin inre potential

OS-medaljör vill motivera barn att hitta sin inre potential

Newsdesk 9/11 09:01

Sarah Sjöström, välkänd för det Svenska folket som rekordsimmare och flerfaldig OS-medaljör samt engagerad ambassadör för Project Playground befinner sig i Kapstaden för medverka i organisationens arbete för utsatta barn och unga i kåkstäderna. Under en vecka vill hon lära sig allt om utsatthet, fattigdom och hopp och samtidigt få möjlighet att bidra inom det område hon kan bäst ? simning. 

?Uppdraget som ambassadör betyder att jag får möjlighet att motivera barnen till att nå sin inre potential. Det känns stort?, menar Sjöström. ?Jag har mycket att lära om hur det är att växa upp i kåkstäderna och de utmaningar som barnen står inför dagligen. Det är med stor respekt för organisationen och barnen som jag ville göra denna resa och bidra på det sätt jag kan.?

Sjöström påbörjade sitt ambassadörskap för Project Playground i september 2016 och har redan hunnit delta i organisationens aktiviteter i Sverige för ensamkommande barn och unga. Nu befinner hon sig i Kapstaden för en veckas aktivt deltagande i Project Playgrounds verksamhet i kåkstäderna Langa och Gugulethu. Sarah kommer att medverka i verksamheten för yngre barn, dagverksamheten för funktionshindrade barn och även lägga tid på att lära barn att simma.

?Vi är mycket glada över Sarahs vilja att aktivt deltaga i Project Playgrounds verksamhet?, menar Daniel Madhani, generalsekreterare för Project Playground. ? Project Playground arrangerar ett flertal aktiviteter med det gemensamma syftet att stärka barns självkänsla och sociala färdigheter. Ovanpå detta appliceras en helhetsstruktur av bl.a. familjepåverkan, lekterapi och läxläsning för att barnen ska ges samma förutsättningar som barn utanför kåkstäderna att växa upp med framtidstro och möjlighet att påverka sitt eget liv. Sarah kommer medverka i flera olika aktiviteter som ingår i vår verksamhet. Starka förebilder är en viktig del av verksamheten och vi är stolta över att få introducera barnen för denna fina inspirationskälla.?

Schemat i korthet:
7 -8 november ? simträning med barn i Gugulethu
9 november - medverkan i verksamheten för barn mellan 4-8 år
10 november ? medverkan i ?Play on Wheels? verksamhet för förståndshandikappade barn
11 november- Fun Day med skattjakt, lagspel och avslutande Braii (Sydafrikansk BBQ) 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status