Ottar - OTTAR tema VISCHAN ute nu!

OTTAR tema VISCHAN ute nu!

Newsdesk 8/6 12:35

Stad mot land är en klassisk konfliktyta. Tradition mot förändring, vidsynthet mot inskränkthet. Men det är inte så enkelt. 

Du stannar kvar, du lämnar, flyr, eller återvänder. Från eller till platsen som du älskar eller hatar, ibland både och. Det här numret handlar om landsbygden och småstaden. Om hur storstadsnormen påverkar oss, våra kroppar, identiteter och våra liv. Och hur den geografiska platsen kan betyda både begränsning och befrielse.

Ottar tar dig på en sexualpolitisk resa till Bollebygd, Kiruna, Herrljunga, Vebomark, Tranås, Ängelholm, Västervik och en ö i Ångermanälven.


KOLLA IN hela numret här!


UR TEMA VISCHAN:

Lesbisk landsbygd

Är storstaden fortfarande den självklara frizonen för queers? Charlie Olofsson har träffat Edith Bergman och Lotta Andersson i Bollebygd som utmanar den bilden.

KRÖNIKA: Härdad heter det

Sven Olov Karlsson om en pojkuppväxt i glesbygd. Om att formas av jämnåriga som brottar ned dig bland gamla agnar och råttskit.

Fucktown Herrljunga

Rassarna skrek »blatte« och punkkläderna blev en sköld. På syslöjden flätade Sara Abdollahi kompisband och spolade i blandbandet.

KRÖNIKA: Fangirl på en ö

Alexandra Loonin om att växa upp som fangirl på en ö i Ångermanälven i Västernorrland och hur internet var den bästa platsen i världen.

Krystvärkar på dödens väg

Sedan år 2000 har nio BB stängts i Sverige. Ottar har kartlagt de allt längre avstånden med ny statistik, och träffat Kirunaborna som tvingas köra tio mil på en av landets farligaste vägar för att föda barn.

DESSUTOM:

LEDARE: Gays with guns

Ottars chefredaktörer om hur vapenlobbyn i USA vill lära hbtq-personer att försvara sig med skjutvapen. Är det rimligt?

Efter svarta protesterna i Polen

I oktober 2016 fylldes gatorna av protester mot ett totalt abortförbud i Polen. Men vad hände sen? Ottar åkte till Warszawa för att ta pulsen på den sexualpolitiska kampen.

Orgasmprinsessan

Indonesiska aktivisten Firliana Purwanti vill få världens största muslimska land att prata om kvinnors orgasmer.

Fin sommarläsning önskar redaktionen!


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status