På det igen

TranslateRSSMobil

Kommerskollegium - På det igen

På det igen

Newsdesk 3/3 14:36

Handeln mellan Kina och Afrika utgör fortfarande en liten andel av Kinas totala handel (3,8 procent av Kinas totala import år 2007).


 Denna utveckling har medfört ökade exportintäkter och bidragit till hög ekonomisk tillväxt i många afrikanska länder. Men handeln mellan Kina och Afrika följer ett traditionellt mönster - Kina importerar främst afrikanska råvaror medan den kinesiska exporten till Afrika består av varor av högre förädlingsgrad. De afrikanska ländernas starka beroende av export av ett fåtal råvaror utgör en risk för dessa ekonomier, eftersom förändringar i
världsmarknadspriserna på dessa varor kan få väldigt stora effekter. Även under perioder med höga råvarupriser kan detta beroende få negativa konsekvenser, eftersom landets valuta ofta stiger i värde, vilket får till följd att andra exportsektorers konkurrenskraft minskar. Detta försvårar utvecklingen av dessa länders ekonomier mot en varierad och industribaserad produktion.

Kina har i flera fall fått tillgång till strategiskt viktiga resurser i Afrika genom att erbjuda en kombination av investeringar och biståndsfinansierade infrastrukturprojekt . Dessa paketlösningar ses som mycket attraktiva i många afrikanska länder, där bristande infrastruktur utgör ett allvarligt hinder för ekonomisk utveckling. Kinas Afrikapolitik medför därför inte bara att statligt stödda kinesiska företag effektivt kan konkurrera med företag från andra länder, det leder i vissa fall också till att investeringar görs i projekt som av andra företag ses som för riskabla.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status