Apex import AB - Påkörningsskydd i världsklass

Påkörningsskydd i världsklass

Newsdesk 29/3 15:31

Enligt Arbetsmiljöverkets författningssamling för Användning av arbetsutrustning ställs krav på att ett lagerställ som är avsett för varierande laster skall, på väl synlig plats, vara beständigt märkt med maxlast per sektion och maxlast per bärplan. Om påkörning kan medföra risker skall det finnas påkörningsskydd.

- Ett stort problem med påkörningsskydd i stål, vilket är den vanligaste varianten av påkörningsskydd, är att underhåll- och reparationskostnader vid kollision i förhållande till inköpspriset är mycket högt. Ofta krävs både reparation av betonggolvet och utbyte av påkörningsskyddet, vilket renderar i den höga underhållskostnaden, säger Magnus Davidsson, produktansvarig för A-Safes påkörningsskydd på företaget Apex Materialhantering.

Sedan en tid tillbaka är företaget Apex Materialhantering, som har sitt kontor och lager på Industrigatan i Jönköping, återförsäljare av A-Safes säkerhetslösningar i Sverige.

- Den stora skillnaden är att påkörningsskydd från A-Safe är tillverkade av det patenterade materialet Memaplex™ som är en unik sammansatt polymer och som klarar mycket stora påfrestningar. Materialet har inget inbyggt minne och är mycket flexibelt vilket gör att det återgår till sin ursprungliga form efter en kollision, förklarar Magnus.

Vad har ni sett för effekter av detta?

- Den största ekonomiska fördelen med att montera påkörningsskydd från A-Safe är att mindre än 20% av kraften vid en kollision överförs ner i golvet. Om man då jämför med ett skydd i stål där nästan 100% av kraften går ner i golvet så förstår man den stora skillnaden på skadorna som uppstår på golven.

- I normalfallet behövs ingen reparation eller underhåll av påkörningsskydd från A-Safe efter en kollision. Medans ett påkörningsskydd av stål behöver bytas ut helt eller rätas upp samt målas om vid mindre kollisioner. Skulle påkörningsskyddet från A-Safe ändå behöva bytas ut efter en kraftig kollision är systemet dessutom modulärt och det är enkelt att ersätta enbart de skadade delarna istället för hela skyddet, fortsätter Magnus Davidsson.

Apex Materialhantering erbjuder rådgivning, konsultation, försäljning, montage samt eftervård av hela A-Safes sortiment av påkörningsskydd, indelat i tre produktsegment:

iFlex påkörningsskydd
Påkörningsskydd
iFlex RackGuards
Ställageskydd
iFlex pollare
Pollare

I miljöer där höga krav ställs på hygien passar A-Safes produkter perfekt. Materialet är godkänt för kontakt med livsmedel och är enkelt att torka av för att hålla dem fria från smuts och bakterier. Detta innebär att produkterna även är lämpliga för medicinska miljöer och läkemedelsindustrin.

- Tittar man på miljöaspekterna och jämför A-Safe Traffic Barrier mot stålbarriärer är skillnaden i CO2-utsläpp stora. Under tillverkningen av 100m stålbarriär produceras 3,863kg av CO2, medan 100m av A-Safe Traffic Barrier bara producerar 1,766kg. Vid utgången av fem år när man summerar tillverkning, underhåll och utbyte av skadade barriärer, skulle stålbarriären har skapat ett koldioxidavtryck på 11,933kg, medan påkörningsskydd från A-Safe skulle genererat endast 2,530kg - det är hela 4,5ggr mindre, avslutar Magnus Davidsson.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Meda

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status