tooway - Parabolbredband erbjuder Eutelsats bredbandstjänster via satellit i hela Sverige

Parabolbredband erbjuder Eutelsats bredbandstjänster via satellit i hela Sverige

Newsdesk 12/4 07:05

12 april 2016 ? Parabolbredband, en ny svensk leverantör av bredband via satellit, har tecknat avtal med Eutelsat Broadband och kommer att erbjuda deras tooway™ bredbandstjänster via satellit till allmänhet och företag i hela Sverige. Bredbandstjänster med hög hastighet via satellit är perfekta för konsumenter, företag och sommarhusägare i områden med dålig uppkoppling via fasta telenätet eller dålig mobiltäckning. Parabolbredband har även godkänts som alternativ teknologileverantör av svenska myndigheten Post och Telestyrelsen och kommer att läggas till på Telekomguidens webbplats (www.telekomguiden.se) som en bredbandsleverantör i områden där kopparkabeln tas bort.

tooway™ satellitbredbandstjänster för konsumenter erbjuder nedladdningshastigheter på upp till 22Mbps (utom på den allra billigaste nivån) och uppladdningshastighet på 6 Mbps, vilket är den snabbaste satellitbredbandstjänsten i Europa. De erbjuder flera paket anpassade efter olika behov. tooway™ -erbjudandena ger konsumenter och de som jobbar hemifrån en internettjänst som alltid är uppkopplad, triple-play-färdig med full kompatibilitet till Direct to Home (DTH) TV-tjänster och IP-telefoni (Voice over IP).

Tjänsten använder en liten (77cm) parabolantenn och modem och levereras via KA-SAT-satelliten, Europas senaste generation höghastighetssatelliter som drivs av Eutelsat. Satelliten är en av hörnstenarna i en högteknologisk infrastruktur med bland annat ett sofistikerat markbaserat nätverk med åtta huvudgateways i Europa, uppkopplade till internet via ett fiberbaserat stamnät.

Bredbandstjänster för företag

Parabolbredband erbjuder också tooway™ satellitbaserade bredbandstjänster för företag, utvecklade för att hantera behoven hos hemföretag, små och medelstora företag samt större företag, ovasett var de befinner sig i Sverige. tooway™ för företag består av ett stort antal bredbandspaket med olika dataöverföringsmängder på upp till 200GB i månaden. Här finns

också flexibel B2B-funktionalitet i form av IP-adresser, garanterad uppkoppling under kontorstid samt anpassningsbara funktioner som exempelvis garanterad bandbreddshastighet. tooway™ för företag är perfekt för organisationer i områden där fasta uppkopplingar är långsamma eller icke existerande eller för organisationer med behov av alternativ till den fasta uppkopplingen för viktiga applikationer, som till exempel katastrofåterställning eller back-up.

Vidar Fineide, försäljnings-och marknadsföringsansvarig på Parabolbredband säger:

- Många privatpersoner och företag lider av dålig bredbandsuppkoppling på grund av gamla kopparledningar och dålig mobiltäckning. Vår bredbandstjänst via satellit kan lösa problemen tack vare de många olika tjänstepaketen för alla behov och med hjälp av ett landstäckande nätverk av installatörer.

Julia Kyngas, chef för Eutelsat Broadband i norra Europa tillägger:

- Vi har haft ett mycket framgångsrikt samarbete med Parabolbredbands ägarföretag Breiband.no i Norge. Vi är övertygade om att Eutelsats ledande teknologi inom satellitbredband i kombination med Parabolbredbands suveräna kundtjänst och teknikservice kommer att bli ett populärt val för privatpersoner och företag som fastnat i den svenska digitala klyftan.

För mer information om tooway™-tjänsterna från Parabolbredbandtooway™ gå till:http://www.parabolbredband.se

Om Eutelsat Broadband

Eutelsat Broadband erbjuder bredbandstjänster via satellit till privatpersoner och företagsmarknaden, samt till TV- och radioföretag i Europa, Nordafrika och stora delar av Mellanöstern. Tjänsten tooway™ är en toppresterande bredbandslösning via satellit och ett unikt och kostnadseffekt alternativ till markbundna teknologier i områden utan eller med dålig täckning. Tjänsten har nedladdningshastigheter på upp till 22Mbps och uppladdningshastighet på 6 Mbps. Uppkopplingsbehoven hos företagskunder och telekommunikationsbolag är också tillgodosedda via tooways företagserbjudanden samt VNO och VPN-lösningar. Eutelsat Broadband erbjuder även de senaste IP-lösningarna för nyhetsinsamling via satellit med sin NewsSpotter-tjänst. För ytterligare information gå till:

www.eutelsatbroadband.com

Om Parabolbredband.se

Vår vision är att leverera fasta bredbandsuppkopplingar oavsett var du bor eller arbetar. Parabolbredband.se är ett varumärke från Breiband.no AS i Norge. Breiband.no levererar fasta bredbandsuppkopplingar via tooway™ satellitkommunikation i hela Norden samt fasta trådlösa lösningar i 145 kommuner i Norge. Vi är 40 anställda i Vestby, 40 km söder om Oslo i Norge. För ytterligare information gå till: www.breiband.no

Bild att ladda ned hittar du här.

Mediekontakt:

Mediekontakt

Helena Lidén, JustPR

tel 0702 651195 (+447798871585)

Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status