Pierce AB - Pierce AB ökar försäljningen med över 75 %

Pierce AB ökar försäljningen med över 75 %

Newsdesk 17/5 09:50

Pierce AB, som driver e-handelsbutikerna 24MX, XLmoto och Sledstore, ökade sin försäljning för det första kvartalet med 77 procent. Rörelseintäkterna uppgick till hela 128 Mkr jämfört med motsvarande period föregående år då de uppgick till 72 Mkr. Rörelseresultatet för samma period ökade med 93,8%.

-Första kvartalet är ytterligare ett kvartal med starka resultat där vi når kraftig försäljningstillväxt på samtliga marknader och ytterligare stärker vår lönsamhet. Vi fortsätter att positionera Pierce för fortsatt långsiktig framgång och genomför våra strategiska prioriteringar för att kunderna ska få en ännu bättre shoppingupplevelse, berättar Daniel Petersen, medgrundare av Pierce.

Pierce säljer kläder, utrustning och reservdelar till motorcyklister. Den första e-handelsbutiken utanför Sverige lanserades 2011 i Finland och idag finns bolaget i 17 länder.

-En av våra storsäljare är stay-ups för män. Det låter kanske som det skulle vara en svårsåld produkt, men dessa strumpor är perfekta när man vill slippa skavsår från stövlar och knäskydd när man kör motocross. Över 30 000 par har sålts bara under de senaste 6 månaderna, säger Anton Wass, delägare och Inköpschef för Pierce AB.

Som man tidigare kunnat läsa valde Pierce förra året att starta sitt egna logistikcenter i polska Stettin. Tack vare det har man kunnat skala upp verksamheten och kraftigt bredda bolagets produktutbud för att möta kundernas önskemål på de olika europeiska marknaderna. Enbart under första kvartalet lanserades 48 nya varumärken i butikerna.

-Det är tydligt att vi hittat konceptet för att vinna kundernas förtroende även internationellt. Vi har under det senaste året mer än dubblerat sortimentet och uppnått en mycket stark försäljningstillväxt för våra egna varumärken. Bevisligen har våra kunder uppskattat att vi nu har fler produkter än någonsin tidigare.

Den grund vi byggt ger oss en enorm potential att fortsätta växa i högre tempo. Det känns dessutom riktigt trevligt att vi kan göra det samtidigt som vi stärker lönsamheten ytterligare, fortsätter Anton Wass.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status