Pierce AB - Pierce förvärvar spanskt e-handelsbolag inom motorcykelutrustning, fortsätter tillväxten som ledande aktör i Europa.

Pierce förvärvar spanskt e-handelsbolag inom motorcykelutrustning, fortsätter tillväxten som ledande aktör i Europa.

Newsdesk 17/1 14:57

Motorcykelspecialisten Pierce, som driver e-handelssajterna 24MX, XLmoto och Sledstore, är ett av de svenska e-handelsbolag som lyckats bäst med sin internationella expansion. Nu stärker de sin position i Europa ytterligare genom att förvärva aktierna i Motobuykers, en av de största renodlade aktörerna på den spanska online-marknaden för motorcykelutrustning.

Pierce grundades 2009 och omsatte över 600 miljoner kronor under 2017, har ca 200 anställda och kontor i Stockholm, Åre, Barcelona, och Stettin. Efter att bolaget hittills bara vuxit organiskt är detta nu det första förvärvet.

-En av Pierce viktigaste strategiska prioriteringar har varit att kraftigt bredda bolagets produktutbud för att möta kundernas önskemål på de olika europeiska marknaderna. Under 2017 lanserade vi närmare 100 nya varumärken i våra butiker för att nå målet att erbjuda Europas bästa sortiment inom motorcykelutrustning, säger Henrik Zadig, VD Pierce AB.

Genom förvärvet av Motobuykers i Spanien får vi en fantastisk online-position på en stor motorcykelmarknad som ser ett kraftigt skifte från fysiska butiker till online-butiker. Vårt konkurrenskraftiga produktutbud och vår effektiva logistik kombinerat med Motobuykers kundbas och kunskap om marknaden bäddar för fortsatt framgång i södra Europa, fortsätter Henrik Zadig.

-Vi är väldigt glada över att bli en del av Pierce. Vi kommer tillsammans kunna accelerera tillväxten i södra Europa genom ett enormt produktutbud kombinerad med lokal service av högsta kvalitet, säger David Falk, VD Motobuykers.

Förvärvet är villkorat och förväntas slutföras under våren 2018. Parterna har kommit överens om att inte uppge förvärvssumman.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status