Platinumcars - Platinum Cars blir störst i Europa

Platinum Cars blir störst i Europa

Newsdesk 23/8 20:29

Bilhandlaren Sejad Bilajbegovic, 43, ska förverkliga en dröm. Hans bilfirma Platinum Cars ska bygga ut och bli Europas största bilhall för lyxiga sportbilmärken.

Sejad Bilajbegovic, eller Sigge som han kallar sig, startade Platinum Cars hösten 2004. Första verksamhetsåret omsattes runt 12,8 miljoner och vinsten blev 132 633 kronor. I fjol omsattes drygt 357 miljoner och vinsten skrevs till sju miljoner. Nu ska runt 100 miljoner kronor investeras i utbyggnaden, som presenterades på tisdagen i närvaro av representanter för Norrköpings kommun och byggbolaget NCC. I fyra år har Platinum Cars hållit till på Jursla industriområde vid E4 i Åby.

? Vi startade Sveriges största sportbilcenter här, och jag tänkte att "varför kan vi inte bli störst i Europa"? säger Sejad Bilajbegovic.

? Nu har vi 4 000 kvadratmeter, men efter utbyggnaden blir det 11 000 kvadratmeter, säger han och berättar att det blir även en bensinstation, restaurang och helikopterplatta. 200 bilar ska exponeras i hallen, som invigs nästa höst.

 Det blir också en avdelning där kunderna kan bygga om sina bilar, så de får sina bilar som de vill, tillägger han.

Enligt Sejad blir det här Europas största bilhall för allehanda lyxbilmärken, för en "oberoende" handlare som han kallar sig.

? Jag reser i Dubai, Miami, New York... Ni får gärna berätta var det finns en större bilhall. Jag har inte sett den, säger han.

Han har fått förfrågningar om att sälja sitt företag, men inte nappat på det ? än.

? Jag är inte klar än. Nu ska vi skapa historia här, säger han.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

NCC

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status