Näringslivets Miljöchefer NMC Näringslivets Miljöchefer NMC - Polarbröd prisas för Hållbart Ledarskap 2014, Barista får hedersomnämnande

Polarbröd prisas för Hållbart Ledarskap 2014, Barista får hedersomnämnande

Newsdesk 1/1 01:00

I samband med NMC:s jubileumskonferens Hållbarhet 2.0 som hölls den 16 oktober på Quality Hotel Friends i Stockholm tilldelades Polarbröds VD Karin Bodin priset Hållbart Ledarskap 2014. Prisutdelare var NMC:s ordförande Ylva Öhrnell. 

Utmärkelsen Hållbart Ledarskap tilldelas personer som genom ett föredömligt ledarskap har bidragit till att praktiska handlingar har tagits mot social, ekonomisk och/eller ekologisk hållbarhet i organisationen eller i samhället. Pristagarens insatser skall präglas av framåtanda, nytänkande och affärsmässighet.

"Jag är glad och mycket stolt över detta pris. Jag ser det som en uppmuntran för oss i Polarbröd att fortsätta den resa vi påbörjat mot uthållig försörjning, en resa som kräver engagemang av många", sa Karin Bodin om att ta emot priset. 

Juryns motivering till att utse Karin Bodin som vinnare löd:

"Årets pristagare vågar sätta ambitiösa kortsiktiga såväl som långsiktiga mål för sitt företags väg mot hållbarhet. Engagemanget sträcker sig långt utanför den egna verksamheten och tar utgångspunkt i flera generationers långsiktiga företagsbyggande med sikte på att lämna över ett starkare och mer hållbart företag till kommande släktled. På ett engagerande och trovärdigt sätt stimulerar hon såväl medarbetare som leverantörer till egna hållbarhetsengagemang. I sin vilja att driva företagets ansvar för hållbar energiförsörjning investerar Polarbröd också i egna vindkraftverk och visar därmed att man arbetar från ett helhetsperspektiv. För sin förmåga att inspirera och samtidigt ta ett övergripande hållbarhetsansvar, utses Karin Bodin, Polarbröd till vinnare av Hållbart Ledarskap 2014."

NMC:s ordförande Ylva Öhrnell kommenterade valet av årets pristagare så här: "Det finns nästan alltid något litet frågetecken kring alla nominerade kandidater. I det här fallet saknades det. En kristallklar vinnare!"

Hedersomnämnande till Barista

Vid prisutdelnigen tillkännagavs även att Baristas grundare Björn Almér, Nina Forsberg och Maria Andersson får NMC:s hedersomnämnade för Hållbart Ledarskap 2014, med följande motivering:

"Kaffekedjan Barista tilldelas ett hedersomnämnande för sin strävan att göra allt rätt i fråga om hållbarhet. Företaget prioriterar kvalitet, miljö och etik som integrerade delar i en högkvalitativ caféupplevelse och som ett sätt att bygga långsiktig kundlojalitet. Barista är beredda att göra det till priset av lägre lönsamhet än branschen i övrigt eftersom företaget drivs av övertygelsen att ansvar kring hållbarhet inte får kosta extra, utan tvärtom ska vara inkluderat i priset för att nå den stora marknaden. För sitt mod och engagemang vill Juryn för Hållbart Ledarskap tilldela Barista ett Hedersomnämnande."

Så här sa Björn Almér om hedersomnämnandet: "Som liten uppstickare är det viktigt för vår trovärdighet att en oberoende aktör som NMC ger Barista sitt hedersomnämnande. Vi når redan över en miljon gäster om året vilket inte bara ger ökad volym ekologiskt, Fairtrade och över 1.500 barn i skolorna i Etiopien, utan förhoppningsvis också inspirerar till egna insatser. Allt från kaffesumpen att ta med hem som krukväxtnäring, till vindkraftel, returfiberservetter och alternativ till konventionell plast. Det går att förändra världen en kopp i taget!" 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll