Allra AB - Politisk veteran ny ordförande i Allra

Politisk veteran ny ordförande i Allra

Newsdesk 23/2 10:13

Vid en extra bolagsstämma på onsdagen valdes den tidigare riksdagsledamoten Gunnar Axén till ny styrelseordförande i Allra. Gunnar Axén har tidigare varit ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott och styrelseledamot i Finansinspektionen samt Riksrevisionen.

? Med sin gedigna bakgrund, inte minst inom pensionsfrågorna, är Gunnar helt rätt person för att leda arbetet med de förtroendeskapande åtgärder som vi nu sjösätter, säger koncernchef Alexander Ernstberger i en kommentar till rekryteringen.

Gunnar Axén har en lång politisk karriär bakom sig. Gunnar Axén kom in i riksdagen 1998 och var från valet 2006 ordförande i Socialförsäkringsutskottet fram till 2014. Han har även varit ledamot av Finansutskottet 1998-2006, ledamot av Riksrevisionens styrelse 2003-2006, ledamot av Finansinspektionens styrelse 2003-2006

? Eftersom jag arbetat med pensionsfrågorna under en längre tid har jag ju följt den publicitet som varit runt bolaget. Jag kanske inte ställer upp på allt som skrivits om bolaget, men vill samtidigt vara tydlig med att den kritik som riktats mot fondernas avkastningsnivåer varit rättmätig, säger styrelseordförande Gunnar Axén.

Gunnar Axén träder omedelbart in som arbetande styrelseordförande och blir ytterst ansvarig för att driva det förändringsarbete som bolaget presenterade på torsdagen i syfte att återupprätta förtroendet för bolaget och verksamheten.

Parallellt kommer han även att ansvara för den fortsatta processen och dialogen med Pensionsmyndigheten. En av hans första officiella uppdrag i sin nya roll blir därför att överlämna och diskutera bolagets svar på de frågor som Pensionsmyndigheten ställde i förra veckan.

? Jag ser rättssäkerheten - både för den enskilde men också för de bolag som agerar på marknaden - som en nyckelfråga för det långsiktiga förtroendet för pensionssystemet. Min primära uppgift är därför att jobba för att Pensionsmyndigheten kommer att granska Allra enligt de regler och riktlinjer som finns, säger styrelseordförande Gunnar Axén.


För mer information vänligen kontakta:
Anton Abele
Mobil: 072-556 76 50
Mail:Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status