POWER ONE

TranslateRSSMobil

Sprinkle AB - POWER ONE

POWER ONE

Newsdesk 8/8 12:17

Nu lanserar Power One AB en investeringsmöjlighet i elproduktionsenhet om 12 MW för elektrifiering av området Kabonga i Burundi, centrala Afrika.

Idag saknar ca 95% av Burundis befolkning stabil elförsörjning och behovet har högsta prioritet hos Burundis regering. Power One AB har under lång tid utvecklat ett konstruktivt samarbete med nyckelpersoner i regeringen och har nu erbjudits en exklusivt möjlighet att etablera sig som helhetsleverantör av energi i landet.

Projektet finansieras genom Power One AB som också tillhandahåller projektmodellen för etablering av energi och IT system. Projektet i provinsen Kabonga blir det första av många framtida möjligheter.

Power One AB har idag ett genomarbetat, högkvalitativt projekt med möjlighet till god lönsamhet genom elektrifiering av ett tidigare icke-elektrifierat område med enbart förnyelsebar energi.

Power One kombinerar en hypermodern solcellsanläggning med småskalig miljöanpassad vatten- och vindkraft. Den totala kraften som ska genereras i Kabonga är 12 MWh, stabiliserad genom ett hållbart lagringssystem som säkerställer ett konstant och oavbrutet flöde av energi till området. En stabil internetanslutning och digitalt betalningssystem ingår också i projektet.

Området består av cirka trettiofemtusen hushåll varav 2400 redan registrerat sig. De som registrerats har visat sig ha god betalningsförmåga. Med smartphones kommer de enkelt betala sin elförbrukning via en app.

- Genom att generera ren och förnybar energi inom ramen för en hållbar ekonomi kommer vi att spela en central roll i utvecklingen av Burundis framtida ekonomi. Power One-konceptet kombinerar förnybar kraft med tillgång till blockchain-teknik, smarta kontrakt och fraktionella investeringar via höghastighetsinternet. På detta sätt kan Burundi kringgå förra århundradets ekonomi och gå direkt in i framtiden genom att utveckla en hållbar och decentraliserad ekonomi med mindre behov av medelhänder. Detta i kombination med en hög solfaktor ger Burundi en ekonomisk fördel, säger Peter Rinaldo, COO Power One AB.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status