Gothia Innovation - Premiär: Virtual Reality Jam med nylanserad konsumenthårdvara

Premiär: Virtual Reality Jam med nylanserad konsumenthårdvara

Newsdesk 4/5 05:44

Virtual Reality är på gång, på allvar. Och 6-8 maj genomförs för första gången någonsin ett VR Game Jam på nylanserad hårdvara, i Skövde, i GSP Makerspace i Gothia Science Park.

Den tekniska plattformen Virtual Reality är på gång att slå igenom. Anledningen stavas pengar. Tunga investeringar görs av starka aktörer som bland andra HTC, Facebook och Google. Såväl i hårdvara och teknik som i spel, det vill säga attraktivt innehåll för konsumentmarknaden.

? Det vi ser nu är starten på en helt ny marknad som sträcker sig över nästan alla tänkbara domäner och branscher. Men underhållning i allmänhet och spel i synnerhet kommer att utgöra den största marknadsandelen, i vart fall på kort sikt, säger Sebastian Badylak, doktorand i VR och medlem i GSP Makerspace i Gothia Science Park.

Kommande helg, 6-8 maj, genomförs ett Virtual Reality Jam i GSP Makerspace.

? 30-talet deltagare kommer att utveckla spel direkt för nylanserad konsumenthårdvara. En fantastisk möjlighet som kan genomföras tack vare ett Vinnova-finansierat projekt och samarbete med Stunlock Studios AB. Vi kan fortsätta ligga i frontlinjen för innovation genom att tillgängliggöra teknik, kunskap och samarbete, konstaterar Badylak.

Fakta och hålltider för VR-Jam

Plats: GSP Makerspace, Gothia Science Park, Kaplansgatan 20

6 maj, kl 16.00: Introduktionsföreläsning om teknik och möjligheter med VR samt hårdvara ? Sebastian Badylak och Tobias Johansson, Head of VR Stunlock Studios AB

8 maj, kl 16.00-18.00 Presentation av spel, speltestning, juryutlåtande samt prisutdelning.

Mer information

Om du vill ha mer information om eventet är du välkommen att ta kontakt med Sebastian Badylak, 070-391 89 77 eller

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status