Elmia AB - Pressinbjudan: Välkommen till arenan för det svenska lantbruket

Pressinbjudan: Välkommen till arenan för det svenska lantbruket

Newsdesk 4/10 06:37

Tillsammans med konferensen som startar redan den 18 oktober och mässan med sin bredd på utställare tar Elmia Lantbruk avstamp och blir arenan för lantbrukets alla frågor och möjligheter. Konferens med framtidsfokus, mässa med tekniknyheter, djurvisningar och fullspäckat program, innovationspriser och krögarsatsningar på stan ger alla förutsättningar för lantbrukets parter att lyfta viktiga frågor under denna vecka.

? Allt hänger ihop och måste lyftas i ett forum där alla berörda finns med. Näringen behöver konstruktiva diskussioner som ger avtryck i beslutsfattandet, säger Jonas Bentving, mässansvarig för Elmia Lantbruk.

Se gärna den bifogade översikten för att skapa dig en bild av arenan Elmia Lantbruk 2016.


Ny konferens: Elmia Lantbruk Framtidsforum, 18-19 oktober

Under en och en halv dag bjuder konferensen Elmia Lantbruk Framtidsforum på intressanta seminarier i parallella spår inom aktuella teman. Det handlar om allt från framtidens mjölkgård och starkare skydd för jordbruksmark vid exploatering till framtidens jordbruk med satelliter och svenska baljväxter till foder och livsmedel som alternativ till soja.

Debatter och utfrågningar avlöser varandra. Teman för dessa är till exempel svensk djuromsorg på väg in i EU, hur branschen blir attraktiv för unga eller Sveriges jordbrukspolitik 2030. Den framtida livsmedelsstrategin kommer också att debatteras.

Bland talarna finns till exempel Jordbruksverket, LRF, SLU, JTI, Hushållningssällskapet, politiska företrädare och trendbyrån Kairos Future.

Tonen sätts redan vid inledningen av konferensen, där Anders Wijkman lyfter jordbrukets påverkan på klimatet och hur den kan reduceras, Magnus Kempe från Kairos Future ger en bild av framtidens mat- och konsumtionsvanor och duon Alivion visar hur vi kan tänka större för att hitta nya lösningar. Du anmäler dig separat till konferensen! Se länk nedan.


Elmia Lantbruk ? mässan, 19-21 oktober

Onsdagen den 19 oktober slår vi åter upp portarna till Elmias lantbruksmässa. Den som tidigare varit på Elmia kommer att känna igen sig. Men nu är vi större, mer kompletta. Bland utställarna hittar man nu alla som har något att erbjuda det svenska lantbruket; både för arbete på fält och på gård. Det är här man hittar nyheter och kan fördjupa sin kunskap i frågor som är viktiga för lantbruket. Bästa köttdjuren premieras och mjölkrasdjur visas upp. Får vallas och maskiner demonstreras utomhus. Priser delas ut och kunskap fördjupas.

Temavandringar i mässhallarna

För att ge möjlighet till fördjupning på olika ämnen ordnas temavandringar i mässhallarna. Besökaren får då en guidad vandring till ett antal montrar där utställaren bidrar till att ge besökaren en fördjupad kunskap om temat, samtidigt som besökaren kan bilda sig en uppfattning om vilka leverantörer som är relevanta. Föranmälan görs på webben eller på plats. Begränsat antal deltagare.

Vi erbjuder temavandringar inom:

  • Vall - effektiv vallproduktion
  • Mjölk - utveckling av mjölkföretag
  • Traktorer - ny teknik i traktorn


Elmia Lantbruk Innovation Award

Elmia Lantbruk Innovation Award är en utmärkelse som vill lyfta fram nya, innovativa produkter som utvecklar det svenska lantbruket. Årets fyra guldmedaljörer är Rensverket Dyna-Flo Plus, Simulatorn GoHarvest Premium och EZ ballast för traktorer, samtliga från John Deere, samt kalvningslarmet Moocall från Moocall Ltd. De fyra guldmedaljerna och ytterligare sju i silver delas ut den 18 oktober under konferensmiddagen. Vinnarprodukterna visas också vid kunskaps- och innovationstorget i hall B.

På stan

För att sätta fokus på lantbruket och dess betydelse för Sverige är det viktigt att det även ?på stan? märks att lantbrukets aktörer samlas i Jönköping. Krögarnätverket Taste JKPG kommer erbjuda specialmenyer under veckan som bygger på kött från småländska beteshagar och skogar, fisk från Vättern och grönsaker från närliggande odlingar.

Kontakt

Jonas Bentving, mässansvarig, tel 036-15 20 09,

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status