VästeråsBoxen - Pressrelease lördag Västeråsboxen 160924

Pressrelease lördag Västeråsboxen 160924

Newsdesk 24/9 16:36

Ämnena rörde sig verkligen mellan ytterligheterna när VästeråsBoxen presenterade sitt program under Bokmässan på lördagen. Fotografen Pia Nordlander höll en uppskattad i kurs i hur man tar en bra selfie. Många stannade för att få höra knepen, som att ta bilden uppifrån och använda en annan smartphones lampa som blixt. VästeråsBoxens egen mascot, Zombietomten, rörde sig i mässlokalerna och den som lyckades hitta den lätt monstruösa tomten och ta en selfie med honom och dessutom skicka till VästeråsBoxens facebooksida fick pris. Förläggaren Anneli Pettersson berättade om sitt förlag Glädjens Akademi och den sanna glädjen att få ge ut böcker och inte minst att formge dem.

Eftermiddagens gäst i VästeråsBoxen var Jan Monteverde Haakonsen, somaliakännare från norska forskningsrådet. Haakonsen mötte krigsjournalisten och västeråsaren Martin Adler på flyget när Adler i juni 2006 gjorde sin sista resa i livet till Somalia. Haakonsen är mycket kritisk till att svenska myndigheter inte har gjort större ansträngningar för att få svar på vem som låg bakom mordet på Adler.
-Under de tio år som gått efter mordet har det funnits många möjligheter för svenska utrikesdepartementet att få kontakt med Somalia och ställa frågor om mordet till de styrande, sa somaliakännaren när han intervjuades av Ann-Christine Kihl som skrivit boken om krigsjournalisten Adler, ?Nej, jag är inte rädd för att dö?.

Han tycker att det fortfarande finns anledning att ta kontakta med Somalia och ställa frågor om mordet på Adler. Från detta allvarliga ämne övergick programmet till den både kravfyllda och glädjande julen Eva Favaro berättade om sin nya bok Julstämning i Boktryckargården och visade hur man kan förbereda julen enligt Kajsa Wargs beprövade levnadsregel ?man tager vad man haver?. Som till exempel att slå in sina julklappar i gamla tapetprover som man fått hos färghandlaren, eller i kökshanddukar från loppis.

Eva Favaros sammanfattande tips inför julen löd:
-Gör det du verkligen vill och strunta i resten! Jul blir det ändå. 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status