Preventic - Preventic Future går in med 1,2 miljoner i MyNews

Preventic Future går in med 1,2 miljoner i MyNews

Newsdesk 22/11 10:56

Preventic Group startade sin verksamhet 2015, och har genom stort fokus på smart teknik, försäljning och kundnytta byggt upp ett av portföljbolagen, Assistansbolaget, som omsatte 30 miljoner första året och som mer än dubblar omsättningen i år med fortsatt lönsamhet. I dotterbolaget Preventic Future vill man stödja bolag i tidig fas att lyfta med hjälp av samma fokus och ?kloka pengar?. Det första bolaget i Preventic Futures satsning är MyNews, där Preventic nu investerar 1,2 miljoner i kapital. Förutom investeringskapitalet kommer man även att investera lika mycket i resurser inom PR, ekonomi, juridik och marknadsföring. Lukas Fryklund, VD på Preventic Group, förklarar:

?Vi tror på att bolag snabbt skall finansieras av sina kunder och vi har letat efter startups och entreprenörer som passar vår kravprofil, vilket gör att vi kan tillföra maximalt med värde. Vi vill gärna prata om ?kloka pengar?, där vi kan ge rätt entreprenör och affärsidé hela supporten med infrastruktur och aktivt ägarskap. Vi är otroligt glada över att MyNews nu är en del av denna satsning och tillsammans med grundarna har vi satt en skarp plan för att snabbt komma ur startblocken.? 

MyNews var en del av Thinks acceleratorprogram 2015, och har även gått affärsängelnätverket Connects språngbräda, innan Preventic Future gick in med det första externa kapitalet. 

Grundarna Andreas Krohn och Gustav Ekberg kommenterar: 

?För att få säljkraft i ett bolag handlar det mycket om att få rätt hjälp vid rätt tidpunkt för att ta sig till nästa steg, så att bolaget kan utvecklas. Vi har hela tiden jobbat med vår teknik och affär och fått bra stöd på vägen. Tillsammans med Preventic Future har vi nu arbetat igenom vårt koncept ett varv till. Vi kommer att lansera en smart och digital nordisk nyhetsbevakningstjänst som omfattar 99,9 % av nyheterna från Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vi kommer att digitalisera nyhetsbevakningen och lyfta ut den i mobilen och i tablets. I vår tjänst skapar användaren en personlig nyhetsbevakning skräddarsydd för deras intresseområden. Där publicerade redaktionella nyheter når användaren direkt efter publicering?. 

Tjänsten kommer först att erbjudas till företag för att ge dem möjlighet att bli den första som vet det senaste inom deras specialområden. Målet är att inom 24 månader bevaka och leverera alla nyheter i hela Europa till sina användare. 

MyNews tjänst kommer att få namnet MyNewsFlash och lanseras i januari 2017. Med unika och riktade sökningar i användarprofilen nås användaren av flash vid publicerade nyheter inom deras specialområden. Det ger dem expertis och möjlighet att bli den första som vet det senaste. Detta hjälper användaren i deras brus av nyheter och skapar mer tid över för det som är av deras intresse.

Bakom Preventic Group och Preventic Future står flera namnkunniga och erfarna entreprenörer, som kan säkra att de aktuella bolagen får relevant uppbackning: Carl Hegelund, styrelseordförande i Preventic Group med flera framgångsrika bolagsbyggen bakom sig och Lennart Holm, före detta VD på Perstorp AB som bl. a gjort flera framgångsrika börsintroduktioner av bolag. Michael Karlsson, partner på Mannheimer Swartling arbetar i styrelsen för Preventic Group och Preventic Future. 

För mer information kontakta 

Lukas Fryklund, VD
+46 70 950 62 16

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status