Priveq Invest - Priveq Investment säljer El-Björn till Connecting Capital

Priveq Investment säljer El-Björn till Connecting Capital

Newsdesk 15/11 14:51

Priveq Investment har, efter över fem år som huvudägare i El-Björn International AB, ingått avtal om att tillsammans med övriga delägare avyttra El-Björn till det svenska investeringsbolaget Connecting Capital.

El-Björn, med huvudkontor i Anderstorp, är en ledande leverantör av tillfälliga lösningar inom produktområdena kraft, klimat och ljus till den europeiska marknaden. Under Priveqs ägarperiod har bolaget vuxit från en omsättning på knappt 180 Mkr till att idag omsätta närmare 250 Mkr, detta i kombination med en branschledande lönsamhet. Bolaget har förstärkt sin position som den ledande aktören i sitt segment genom aktiv produktutveckling och fokus på kvalitet.

?Under Priveqs delägande har El-Björn befäst sin position i Norden och etablerat en bra position för vidare tillväxt internationellt. Vi tror att Connecting Capital med deras erfarenhet har mycket bra förutsättningar att ta nästa steg i El-Björns utveckling ? till gagn för ledningen, de anställda samt bolagets kunder, säger Henrik Westfeldt, partner på Priveq samt styrelseledamot i El-Björn.

?Priveq har med sin stora erfarenhet från andra tillväxtföretag skapat fokus och tydlighet i vår expansionsstrategi samt har via ett aktivt ägande stöttat oss att skapa det strukturkapital som är nödvändigt för vår fortsatta expansion?säger Sören Sjöö, VD i El-Björn. ?Förutsättningarna för fortsatt tillväxt är mycket goda och det känns spännande att nu ta detta steg tillsammans med Connecting Capital.?

?Connecting Capital, med lång erfarenhet av företagande i entreprenöriella Anderstorp genom ABA of Sweden AB, är glada över att tillträda som aktiva ägare till El-Björn och vara med och driva den internationaliseringsprocess som bolaget påbörjat under ledning av Priveq?, säger Lars Nordin, VD i Connecting Capital och tillträdande styrelseordförande i El-Björn.

Valentum har varit finansiell rådgivare till El-Björn och dess ägare.

För ytterligare information kontakta:

Henrik Westfeldt, Priveq Investment
Tel. +46 708 72 16 66
Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status