About Time - Professionell hemservice (rut) har bidragit med 700 nya heltidstjänster 2017

Professionell hemservice (rut) har bidragit med 700 nya heltidstjänster 2017

Newsdesk 15/5 18:51

Köpen av rut-tjänster fortsätter öka. Den totala ökningen jan-april, 2017 jämfört med 2016 är 33% och utgör en omsättningsökning i rutbranschen på 648 Mkr. Detta kan översättas i cirka 1300 fler heltidstjänster varav hemservice står för cirka 700 nya heltidstjänster.

De nya rut-tjänsterna flytt, it och reparation ingick inte i rutavdraget förra året och gissningsvis fanns en del av jobben redan förra året, men det blir intressant att följa utvecklingen.

Jobben i hemservice är däremot alla nya och fanns inte förra året. De har framkommit genom äkta kundnytta och betalas av personer som har behov till avlastning. I ett system som sköter sig själv. Jag tycker det är intressant att reflektera över detta efter att ha lyssnat på partiledardebatten i söndags.

Regeringens utlovade beredskapsjobb har uteblivit men rut fungerar och det var roligt att höra en positiv statsminister som insett detta. I samband med en debatt om jobb för främst nyanlända så utbrast Stefan Löfvén: ?vi vidgar rut nu, fler får möjlighet att använda rut.? Han syftade då troligen på att det nu finns fler tjänster som ingår i rutavdraget (men glömde bort att några tagits bort). Förhoppningsvis inser han också snart att om man återställer rutavdraget till minst 50 tkr så kommer rut-köparna att ge honom välbehövlig hjälp att nå sina jobb-mål!

Läs Göran Gustafssons blogg 

Se uppdaterad statistik på rutbarometern 2017 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status