Project Playground - Project Playground medverkar i Gränslösa Mötens hållbarhets- och framtidsseminarium, A Sustainable Tomorrow, där FN:s 17 globala mål ligger i fokus

Project Playground medverkar i Gränslösa Mötens hållbarhets- och framtidsseminarium, A Sustainable Tomorrow, där FN:s 17 globala mål ligger i fokus

Newsdesk 24/4 12:30

Gränslösa Möten och Project Playground förenas i viljan att skapa en hållbar morgondag. Den 2 augusti medverkar Project Playground i A Sustainable Tomorrow ? en unik konferens för att inspirera näringslivet att tänka nytt och utmana rådande normer. H.K.H. Prinsessan Sofia närvarar vid konferensen som i år fokuserar på FN:s globala mål för hållbar utveckling och hur vi gemensamt ska nå dessa till 2030. Talare under dagen är bland andra Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och den globalt erkände kommunikatören Jacob Trollbäck.

?Vi är mycket glada över att ha Gränslösa Möten som huvudpartner. De har ett starkt engagemang och vi ser kraften i att samarbeta för att skapa ett inkluderande och hållbart samhälle. Därför är det självklart för oss att medverka i Båstad den 2 augusti. All förändring startar hos individen, i den övertygelsen förenas Gränslösa Möten och Project Playground och vi ser fram emot en spännande och konstruktiv dag tillsammans?, säger Daniel Madhani, generalsekreterare, Project Playground.

Project Playground verkar för att förbättra barn och ungas möjligheter i livet genom att erbjuda en meningsfull fritid. Visionen är en trygg värld där alla barn och unga växer upp med framtidstro och möjlighet att påverka sitt eget liv. Organisationen erbjuder en trygg samvaro som inspirerar och motiverar till en positiv syn på livet, sina medmänniskor och framtiden. Detta gör Project Playground genom att organisera aktiviteter inom sport, kultur och social verksamhet. Aktiviteterna kopplas samman med stödprogram som på olika sätt stärker barn och ungas personliga och sociala utveckling och stödjer dem till ett liv med möjligheter.

Project Playgrounds svenska verksamhet startade 2016 och erbjuder idag ett forum för utsatta barn att engagera sig i olika aktiviteter. I nuläget fokuserar organisation på ensamkommande barn, en målgrupp som är i stort behov av stöd. Likt verksamheten i Sydafrika ligger fokus på att låta barnen formas till ansvarstagande individer som förstår sitt egenvärde och sin potential att påverka sin egen framtid.

?Vi ser positivt på morgondagen men för att nå FN:s globala mål krävs att var och en gör det som står i dess kraft för att bit för bit skapa den förändring som behövs. Därför har vi valt att samarbeta med Project Playground. Jag ser en god koppling i det vi gör och Project Playgrounds filosofi, vi förenas i tron på individens makt att påverka och förändra. Varje individ är en del i ett samhälle och varje samhälle en del av en nation. Tillsammans vill vara med och inspirera för ett inkluderande samhälle här Sverige och i Sydafrika?, säger Bo Nilsson, grundare och VD, Gränslösa Möten.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status