David Flatbacke - Prylkonsulten nischar om ? öppnar Örebros största detaljhandelsbutik

Prylkonsulten nischar om ? öppnar Örebros största detaljhandelsbutik

Newsdesk 31/3 22:00

Prylkonsulten Närke kom nyligen igång med sin verksamhet. Starten har varit god. Försäljningen har stigit och uppgår redan till en bra bit över 100 000 kronor totalt.

Men för att ta nästa kliv väljer bolaget att tänka om ? och tänka abstrakt. Prylkonsulten kommer att lägga ned sin e-handel. I stället kommer Örebros, och kanske en av hela Sveriges, största fysiska butiker att öppnas i Prylkonsultens regi. Tack vare en extern investerare i Kina som pumpat in mångmiljonbelopp i bolaget.

? Vi var tvungna att göra det här. Konkurrensen är så otroligt hård inom e-handelssegmentet, och när den här möjligheten dök upp kunde vi bara inte tacka nej, säger vd Daniel Östling.

Här byggs lokalerna

Lokalerna kommer inom kort att börja byggas i anslutning till industriområdet Bettorp i norra Örebro. Förhoppningvis kan de vara helt färdigställda fram tills 2018. En större butik, ett ordentligt lager och utmärkta kontorsytor kommer att finnas på plats.

? Innan dess ska vi fortsätta att sälja över nätet och sakta men säkert bygga upp den fysiska butiken. Förhoppningen är att vi ska ha en befintlig butik med fungerande försäljning redan före sommaren. Vi räknar med att få stå i slitna baracker i början. Sedan kan ni tänka er ett Ullared 2.0, säger Östling.

Investeraren bakom projektet

Investeraren från Kina vill vara anonym. Men kommunikationschef David Flatbacke-Karlsson kan bekräfta att han är hemmahörande i Shanghai-regionen, har ett förflutet som delägare i flera stora kinesiska börsbolag och kommer att vara behjälplig när lokalerna ska smällas upp.

? Han har alla möjligheter att göra oss till ledande i både Sverige och sedan även i Europa. Han kommer att investera kontinuerligt och ge oss fantastiska möjligheter att stärka vårt redan breda sortiment, säger Flatbacke-Karlsson.

"Utgår från det"

Ambitionen är att Prylkonsultenkomplexet, när det väl är klart, kommer att bli lite av ett landmärke i Örebro.

? Eftersom vi har billiga priser, bra produkter och rätt geografiskt läge så utgår vi från att folk kommer att vallfärda hit från både länet och hela Sverige, säger Daniel Östling, och fortsätter:

? E-handel kan andra aktörer hålla på att konkurrera inom. Nu har vi, med hjälp av investeraren, hittat den nisch som kommer att lägga grunden för ett framgångsrikt företagsbygge.

En bild på hur projektet kan tänkas se ut återfinns på Prylkonsultens Facebook-sida.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status