Sanoma Utbildning - Psykologi för projektledare ? Årets projektledarbok!

Psykologi för projektledare ? Årets projektledarbok!

Newsdesk 21/4 09:00

Priset Årets projektledarbok 2015 går till Psykologi för projektledare av Leif E. Andersson, Sanoma Utbildning.

Juryns motivering lyder:

"Av årets tre finalböcker är två rätt traditionella projektledningsböcker som på ett bra sätt beskriver processer och har lite olika och egna vinklar men den som sticker ut är en bok som inbjuder till läsning BÅDE för den erfarne men även för den juniora projektledaren.

Att på ett intressant och läsvänligt sätt beskriva hur man kan hantera ledarskapet ur ett mänskligt och personligt perspektiv gör att Psykologi för projektledare av Leif E. Andersson för oss framstår som det självklara valet till Årets projektledarbok!"

?Jag är mycket glad för utmärkelsen och speciellt över att syftet med boken är precis det som juryn beskriver i motiveringen?, säger Leif E. Andersson, författare.

Psykologi för projektledare ledsagar dig genom projektets alla stadier ? från idéstadiet till avslutet ? och de situationer som en projektledare ställs inför. Boken blandar teori med praktik, där de olika teorierna konkretiseras genom exempel.

Projektledarskapet är ett av de svåraste ledarskapsuppdrag man kan ha. Du har stort ansvar men ingen eller liten befogenhet. Rollen ställer därför stora krav på att kunna hantera människor. Psykologi för projektledare visar hur psykologi är en viktig nyckel för att leda projekt.

Många projektledare känner till och behärskar olika modeller och teorier om projektledning. Men hur får man människorna i projektet att göra som modellerna säger? Hur hanterar man en grupp när man inte har valt medarbetarna? Den här boken presenterar psykologiska verktyg som hjälper till att få projektet i mål.

?Projektledarskapet är komplext. Det liknar en chefsroll, men har inte samma tydliga mandat som en chefsroll. Denna bok vill lära dig hur du samarbetar med andra människor i projekt, vare sig det är projektdeltagare, intressenter, styrgrupper eller linjechefer", säger Leif E. Andersson, författare.

Psykologi för projektledare är skriven av Leif E. Andersson. Han är utbildad psykolog och har arbetat med ledarskapsfrågor i många år, bland annat som VD för en projektledarutbildning. Han har även skrivit boken OBM ? Ledarskapets psykologi som utkom 2009, Sanoma Utbildning.

Köp boken!

Psykologi för projektledare ges ut på Sanoma Utbildning, ISBN 978-91-523-2781-4. För mer information, recensionsexemplar eller författarintervju kontakta förläggare Amanda Schött Franzén på Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status