Radix Kompetens - Radix Kompetens växer så det knakar

Radix Kompetens växer så det knakar

Newsdesk 9/1 07:00

Radix Kompetens växer så det knakar. Under 2016 har företaget etablerat sig på en rad nya orter och antalet medarbetare har under året ökat från 200 till 290. I år fortsätter den här utvecklingen.  

? Jag räknar med att vi fortsätter vår expansion under 2017. Nu har vi siktet inställt på Norrland, säger Martin Sjöström, VD för Radix Kompetens och tillägger.

? Under 2017 kommer vi även att förstärka vår verksamhet i Södermanland, Småland och i Göteborgsregionen. Detta innebär en förtätning av befintligt kontorsnät men även att vi förstärker på befintliga kontor genom att utöka de tjänster vi erbjuder.

Partner på arbetsmarknaden
Radix Kompetens är en av Arbetsförmedlingens största leverantörer och erbjuder en rad tjänster som underlättar för arbetssökande att komma in på arbetsmarknaden. Arbetsförmedlingen har bland annat upphandlat tjänsterna Stöd och matchning, Arbetsträning, Introduktion till arbete, Grundläggande moduler och Språkträning. Radix Kompetens driver även SFI och Samhällsorientering i samarbete med kommuner.

? Under 2016 har vi haft väldigt bra tryck i vår verksamhet. Vi har bland annat etablerat oss på flera nya orter som Täby, Eskilstuna, Norrköping, Hisingen och Kungsbacka, säger Martin Sjöström och fortsätter.

? Att hantera processerna internt under den snabba expansion som vi har haft de senaste åren ställer samtidigt stora krav på organisationen. Att gå från fem till 30 anställda är tufft, men att gå från 120 till 290 anställda ställer helt andra krav.

Samarbetar med Emmaus
Under året har Radix Kompetens startat upp ytterligare projekt med secondhandbutiker och räknar med att under 2017 etablera fler butiker. Projektet är ett samarbete tillsammans med delar av Emmaus organisation och där Radix Kompetens driver secondhandbutiker för att hjälpa deltagare närma sig arbetsmarknaden. 

? Under året har vi även startat en ny digital tidning i Halmstad. Tidningen är ett projekt där deltagarna skapar en digital tidning som heter Kompetenz Halmstad, säger Martin Sjöström.

Supergasell 2016
Under förra bokslutet omsatte företaget 139 miljoner kronor. I november 2016 utsåg Dagens Industri Radix Kompetens till årets gasellföretag i Skåne och 5 december utsågs företaget även till Sveriges Supergasell. Radix Kompetens utsågs till vinnare efter att det konstaterats att företaget under perioden 2012?2015 haft en tillväxt på 
5 062 procent.

? Att vi utsågs till årets gasellföretag i Skåne och sedan Sveriges Supergasell i december 2016 är ett erkännande för hur vi har utvecklat företaget. Genom detta visar vi också att det är fullt möjligt att hjälpa personer som står långt från arbetsmarknaden att komma i sysselsättning eller börja studera, säger Martin Sjöström.

Nominerad till Årets jobbkomet 2016
Den 20 december förra året nominerades Radix Kompetens som en av tre finalister till Näringslivsgalan i Malmö i kategorin Årets jobbkomet. Vinnaren presenteras vid galan den 13 februari på Malmö Live.

För ytterligare information kontakta:
Martin Sjöström, VD, 0733-99 86 60
Marlena Sjöström, marknadschef, 0707-23 41 57


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status