Ratsit AB - Ratsit firar 10 års jubileum

Ratsit firar 10 års jubileum

Newsdesk 23/11 14:20

I dag för 10 år sedan lanserade Anders Johansson webbplatsen ratsit.se och förändrade tillgången till kreditinformation för evigt. Tjänsten var en helt unik webbtjänst som gjorde det möjligt för Sveriges befolkning att snabbt och enkelt få tillgång till offentlig företags- och personinformation. Även allas inkomster och anmärkningsstatus visades utan att kopia till omfrågad skickades ut. Detta möjliggjordes genom att Ratsit skaffade sig utgivningsbevis likt radio, tv och tidningar vilket innebar att rätten till det fria ordet kunde tillämpas vilket satte Kreditupplysningslagen ur spel.

Den första personen registrerade sig klockan två på natten den 23 november 2006 och under de första timmarna var det ett tiotal personer som registrerade sig. Anders mailade på morgonen ut ett tips om tjänsten till några tidningar och på förmiddagen kom den första artikeln om Ratsit på idg.se.

Då tog det fart på medlemsregistreringarna. Under det första dygnet registrerades 27 000 användare och inom några dagar var den siffran uppe i otroliga 200 000 användare. Även Dagens Industri publicerade en artikel om Ratsit, vilken blev det årets mest lästa artikel. Då brakade Ratsits servrar ihop. Större kapacitet införskaffades men servrarna gick upp och ner i flera veckors tid p.g.a. det stora intresset bland användare och i media.

?Det var en rolig och galen period den första tiden, säger Anders Johansson. Inte i mina vildaste drömmar kunde jag tro att det skulle bli en sådan succé.?

Den första tiden var intensiv och turbulent. Även om de flesta var positiva till att så enkelt få tillgång till offentlig information på nätet så fanns det även kritiker till hur privatinformationen visades. Invändningarna ledde till en lagändring som innebar att alla kreditupplysningsföretag inklusive Ratsit numera behöver skicka en kopia till en privatperson ifall någon tar en upplysning på honom eller henne.

Från att ha varit en uppstickare i kreditupplysningsbranschen är nu Ratsit ett etablerat informationsföretag där webbtjänsten ratsit.se årligen används av 5,5 miljoner svenskar och ingen annan söktjänst på nätet har fler personer och företag i sina register. Ratsits affärsidé är att tillhandahålla den bäst uppdaterade person- och företagsinformationen i Sverige genom söktjänsten ratsit.se.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut




LÅNEFÖREMEDLARE:



ALLA LÅN:




- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status