Videum AB - ?Rekordmånga studenter hjälper företag genom öppen innovation

?Rekordmånga studenter hjälper företag genom öppen innovation

Newsdesk 11/10 04:04

För andra gången i år och fjärde gången totalt ordnas Nutcracker i Videum Science Park. Rekordmånga idérika universitetsstudenter har anmält sitt intresse att utmanas i att ge kreativa lösningar på företagens problemställningar.

Företagen som denna gång ger studenterna utmaningar är MySay AB, NaiSvefa AB och Kronfönster AB. Studentgrupperna har två timmar på sig att ge en eller flera lösningar. Under hela tiden finns representant från företaget på plats för frågor och kommentarer i den nätbaserade mjukvaran som används. Företagen utser själva varsin vinnare som får en djupare presentation av företaget och goda möjlighet att skapa nyttiga kontakter för framtida examensarbete, extrajobb eller anställning.

Arbetssättet kallas öppen innovation (Open Innovation) och handlar om att ta hjälp utanför den egna organisationen för att se problem och lösningar med nya ögon. Företagen får nytta av resultaten, studenterna lär sig grunderna för öppen innovation och alla får möjlighet att knyta nyttiga kontakter för framtiden.

Nutcracker arrangeras av Videum Science Park tillsammans med Drivhuset, Linnéuniversitetet, Region Kronoberg och Regionförbundet i Kalmar län.

DATUM torsdag den 12 oktober 2017
TID Utmaningarna presenteras klockan 11.30 och vinnare koras runt klockan 13.50.
PLATS Hus Echo, Videum Science Park, Framtidsvägen 18, Växjö


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status