REMEO ? Andningskliniken - REMEO-kliniken utsedd till ?Årets innovatör? av Grant Thornton

REMEO-kliniken utsedd till ?Årets innovatör? av Grant Thornton

Newsdesk 1/12 07:00

Grant Thornton-juryn motiverade utmärkelsen enligt följande:

Priset ?Årets innovatör?, som syftar till att lyfta innovation och nytänkande inom vården, delades nyligen ut vid en ceremoni i Stockholm som arrangerades av Grant Thornton. Remeokliniken invigdes 2013 och är den första i sitt slag i Sverige för patienter som är i behov av avancerad andningsvård.

?Remeokliniken har sett behov av ett nytt vårdsteg i den traditionella sjukvården. Genom att skapa en specialistklinik i privat regi där svårt sjuka patienter kan tas från den mest akuta intensivvården och istället ges ?slow care?-rehabilitering i hemlik miljö har man både uppnått goda vårdresultat, avlastat den hårt pressade akutsjukvården och sparat stora kostnader åt samhället.?

Remeokliniken, som är den första kliniken i Sverige för patienter som har behov av avancerad andningsvård och rehabilitering, överbygger klyftan mellan den traditionella intensivvården, vårdavdelningen och hemmet.

? Priset är ett kvitto på att vi har gjort rätt. Det är väldigt roligt att vårt arbete uppmärksammas. Det visar att vi som arbetar inom vården och kan verksamheten bäst och ser vad som kan förbättras själva kan bli innovatörer, säger Remeoklinikens initiativtagare och verksamhetschef, Kajsa Giesecke.

Bakom utmärkelsen ?Årets innovatör? står Grant Thorntons branschgrupp för vård och omsorg som genom utmärkelsen vill uppmärksamma innovationer, nytänkande och entreprenörskap i vård- och omsorgssektorn. De övriga nominerade till utmärkelsen var: Kavat Vård, KRY, Min doktor och Wästerläkarna. 

För mer information, kontakta:

Kajsa Giesecke, initiativtagare och verksamhetschef vid Remeokliniken.

Tfn: 076 721 89 93

E-post:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status