Smålands Turism - Researrangörer från 17 länder till Småland och Jönköping

Researrangörer från 17 länder till Småland och Jönköping

Newsdesk 20/4 10:12

Researrangörer med Sverige i sina program är viktiga för att besöksnäringens företag ska nå stora kundgrupper i utlandet och allt pekar på att utländska besökares konsumtion i Sverige blir en allt viktigare del för besöksnäringen. Under 2015 ökade antalet utländska övernattningar i Sverige med 10,4 procent och nya marknader börjar upptäcka Sverige som resmål. För första gången kommer också researrangörer från Indien.

Visit Sweden är arrangör av workshopen och Smålands Turism är lokal värd. Samarbetspartners är Destination Jönköping och lokala företag som alla tillsammans kommer att se till att arrangemanget blir den bästa workshopen någonsin!

-Jag har själv varit säljare av vår destination på många workshopar och vet vad som krävs för ett lyckat arrangemang, säger Lena Larsson, VD på Smålands Turism. Vi har arbetat målmedvetet i flera år för att fler researrangörer ska paketera våra företags produkter inom besöksnäringen och äntligen får vi möjlighet att välkomna Visit Sweden och Swedish Workshop hit. Naturligtvis kommer vi att se till att våra utländska och svenska gäster får ett alldeles särskilt bra mottagande, fortsätter Lena Larsson. Gör vi ett bra jobb tillsammans så kommer våra företag i länet och i övriga Sverige göra bra affärer flera år framöver.

Programmet inleds med ett seminarium på söndagen då de svenska resesäljarna får ta del av ledande branschexperters kunskaper om utländska turisters efterfrågan på upplevelser i Sverige. Därefter invigs arrangemanget under festliga former på Jönköpings läns museum och på måndagen tar workshopförhandlingarna vid på Elmia. Cirka 1 600 möten kommer att ske mellan researrangörer och turistföretag.

Intresset att delta på Swedish Workshop har varit stort och flest researrangörer kommer från Tyskland, Storbritannien och Nederländerna. För första gången någonsin kommer Indien att delta, fyra researrangörer kommer att vara på plats. Stora researrangörer som Haman Group och Wolters Reisen återkommer till Swedish Workshop, men också helt nya arrangörer som kinesiska Caissa och brittiska The Caravan Club deltar.

- Swedish Workshop bidrar med nya affärsmöjligheter för svenska turistföretag. Där skapas hundratals affärer och affärsrelationer med utlandet, säger Thomas Brühl, VD på Visit Sweden.

Bland resesäljarna är Småland mer välrepresenterat än någonsin, över 20 småländska företag medverkar och för flera av dem är det för första gången.

-Vi har under hösten och våren varit bollplank för företagen i vår region och stöttat dem i sin produktutveckling säger Hanna Svensson, projektledare på Smålands Turism. För att bli redo för den utländska marknaden krävs både affärs- och produktutveckling understryker Hanna Svensson. - Är man exportmogen, ja då är man också redo att möta utländska köpare, både från researrangörsledet och privatpersoner.

Workshopen kommer att både inledas och avslutas med resor i närområdet och till andra platser i Sverige. Under dessa pre- och posttours får researrangörerna chansen att upptäcka mer av Sverige när de är på plats.

Mer information:

Lena Larsson, VD Smålands Turism 070-819 95 75

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status