Gå & Löpkliniken - Årets julklapp suger

Årets julklapp suger

Newsdesk 15/12 07:01

Vi går mot en allt mer hälsosam trend i Sverige där fler och fler uppger att de är fysiskt aktiva. Men sedan 2004 har fetman ökat i landet. Nära hälften av alla svenskar har idag fetma eller övervikt, enligt Folkhälsoinstitutet. (2014)

- Att HUI rekommenderar och väljer ut årets julklapp till att vara en produkt som minskar vardagsmotionen är inte bra enligt oss. Vi har ett ansvar att främja rörelse istället för stillasittande, säger Stefan Åberg på Gå&Löp kliniken.

Fysisk vardagsmotion är viktigt. Gå&Löp kliniken arbetar för att få Sverige på fötter och menar att årets julklapp, en robot dammsugare, sänder ut fel signaler. Dammsuga trettio minuter om dagen förbränner cirka nittio kalorier. Det är en vardagsrörelse som stärker både muskler och leder

- Vi tror på rörelse i vardagen, inte tvärt om. Många patienter som kommer till oss har fått belastningsskador på grund av för lite aktivitet. Deras muskler är helt enkelt för svaga och tål väldigt lite belastning. Att dammsuga är bättre än inget, menar Stefan.

Han hoppas att 2016 fortsätter att ha hälsan i fokus. Promenader har ökat markant som motionsform de senaste åren. Det är skonsamt för kroppen och innebär inga stora belastningar på en relativt otränad kropp.

- Vi behöver inte effektivisera bort vardagsrörelse som är något bra för oss, avslutar Stefan. 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status