Sundsvalls kommun - Ringar på vattnet får ingen delfinansiering från Tillväxtverket

Ringar på vattnet får ingen delfinansiering från Tillväxtverket

Newsdesk 29/4 07:29

Destination Sundsvalls besöksnäringsprojekt ?Ringar på vattnet? får inget ekonomiskt stöd från Tillväxtverket. Motiveringen till avslaget är att ?Projektet inte bedöms ha förutsättningar att uppnå mål och resultat inom tillämpligt insatsområde 3.?

  • Det här beslutet kommer som en högst oväntad kalldusch, särskilt som projektet jobbats fram i nära samarbete med Tillväxtverkets handläggare, säger Peter Germer, näringslivschef i Timrå.
  • Vi är inställda på att ändå genomföra projektet genom att söka andra finansieringsalternativ samt prioritera om vissa delar, projektet är alldeles för viktigt för vår besöksnäring för att inte genomföras, säger Maria Åslin, marknadschef på Näringslivsbolaget i Sundsvall.


Projektet har i dagsläget samlat ett 20-tal samarbetsparters och delfinansiärer. Tillsammans har de gått in med 24 miljoner kronor. Förhoppningen var att Tillväxtverket skulle skjuta till motsvarande belopp, men så blir nu alltså inte fallet. I ett tillägg i sin motivering för avslaget skriver Tillväxtverket att projektet ?har valt en för komplicerad struktur för investeringarna, alltså för många olika investeringsmottagare, driftsättare och markägare?.

  • Jag är besviken över beskedet och formuleringen, tvärtom upplever vi att strukturen med många engagerade samarbetspartners och intressenter är en framgångsfaktor för projektet, fortsätter Peter Germer.


Målet med projektet Ringar på vattnet är att skapa nya arbetstillfällen och etableringar inom destinationens besöksnäring, bland annat genom att investera i anläggningar vid kusten och Ljungans dalgång.

  • Jag är förvånad över att inte Tillväxtverket har sett vilken potential det här projektet har när det gäller att skapa fler företag och arbetstillfällen i regionen, säger Magnus Karlsson, enhetschef på Länsstyrelsens näringslivsenhet.
  • Det här är det största och viktigaste besöksnäringsprojektet som har landat på vårt bord under denna ansökningsperiod, och jag anser att det har stor möjlighet att stärka besöksnäringen i hela Västernorrland.


Projektet var tänkt att köra igång redan i juni 2016, men kan nu komma att senareläggas eftersom en del omprioriteringar måste göras när det nu saknas 24 miljoner kronor för att kunna genomföra den ursprungliga projektplanen.

  • Som jag har förstått det så kan inte Tillväxtverkets beslut överklagas, och det är beklagligt. Men som sagt var, vi kommer att hitta nya vägar för att ändå göra något bra av det här projektet, säger Tommy Eriksson, näringslivschef i Ånge.


För ytterligare information och kommentarer kring projektet, kan ni kontakta följande personer:

Magnus Karlsson, enhetschef på Länsstyrelsens näringslivsenhet, 070-191 22 49

Peter Germer, näringslivschef i Timrå, 070-300 00 72

Tommy Eriksson, näringslivschef i Ånge, 073-089 5771

Maria Åslin, marknadschef på Näringslivsbolaget i Sundsvall, 073-275 16 91


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status