About Time - ?Rut-försäljningen 2016 är i nivå med 2015 ? men det kunde varit mer!

?Rut-försäljningen 2016 är i nivå med 2015 ? men det kunde varit mer!

Newsdesk 16/8 22:05

Statistiken för rutavdrag för 1a halvåret 2016 visar att den positiva trend som rut-försäljningen har haft sedan införandet 2007 är bruten ? försäljningen första halvåret visar ingen ökning utan är i nivå med 2015. I slutet på halvåret 2016 såg det ljusare ut och juni månads försäljning låg 7% över samma månad 2015.

Den 1a augusti tillfördes nya tjänster till rutavdraget vilket bör stimulera fler köp och ökad rut-föräljning under andra halvåret 2016. Tyvärr har Regeringen sänkt maxgränsen för rutavdraget till 25 tkr vilket motverkar detta. Vi passar på att lyfta fram en enkät som vi gjorde redan 2010 och som visar att för varje 1-krona rutavdrag får staten i snitt mer än 1,50 kr tillbaka. Med detta i åtanke borde det rimliga vara att inte ha någon gräns alls för rutavdraget.

Det är också intressant att konstatera att rot-försäljningen hålls uppe pga att färre köpare köper mycket mera. Detta beror på att det fulla rotavdraget numer nås vid inköp på 167 tkr istället för 100tkr. Rotavdraget har alltså optimerats av Regeringen för de ?rika? medan Regeringen med det sänkta taket på rutavdraget vill straffa desamma. Hur går det ihop, borde det inte vara jobben först?

Se hela rut- och rot-statistiken för jan-juni 2016 på Rutbarometern >

Se rot och rutavdragets historia och gällande regler >

Göran Gustafsson

About Time / Rutbarometern


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status