ESBRI - Så blir du mer entreprenöriell

Så blir du mer entreprenöriell

Newsdesk 30/11 10:16

Att agera entreprenöriellt kan ge stor effekt i en mängd olika sammanhang ? i stora såväl som små organisationer, unga och gamla företag, och i ideella och vinstdrivande verksamheter. Men hur blir man mer entreprenöriell? Under Estradföreläsningen 2 december berättar Candida Brush mer om effekterna och ger tips på hur vi kan bli mer entreprenöriella.

Entreprenörskap är ett hett ämne i samhället och bland politiker. Det finns en mängd olika start-eget-kurser och startup bootcamps. Men att starta företag är bara en aspekt av entreprenörskap, påpekar professor Candida Brush, Babson College, USA. Att vara entreprenöriell, och tänka entreprenöriellt, är något annat. Det är en förmåga som alla ? företagare eller ej ? kan utveckla och ha nytta av på många områden.

Men vad innebär det att vara entreprenöriell? Och vad är skillnaden mellan att ha chefsegenskaper och att vara entreprenöriell? Under Estradföreläsningen kommer Brush att reda ut begreppen och ge konkreta tips på hur vi kan bli mer entreprenöriella i vårt sätt att vara och tänka.

Om föreläsaren
Candida Brush är professor vid Babson College, USA, och en av de tidigaste pionjärerna inom entreprenörskapsforskningen. Hon har skrivit över 160 publikationer, varav 12 böcker, och medverkar ofta som expert i amerikanska medier. Brushs nuvarande forskning undersöker affärsänglars investeringar i startups och riskkapital till kvinnor som är entreprenörer. Hon är medgrundare till the Diana Project och Diana International, ett globalt forskningssamarbete mellan drygt 500 forskare som är intresserade av kvinnors entreprenörskap. Hon har också varit rådgivare åt hundratals startups.

Tid: 2 december 2016, 10.00?11.45
Plats: Playhouse teater, Drottninggatan 71A, Stockholm

Mer om föreläsningen: www.esbri.se/nastaforelasning
Kontakt och anmälan: Åse Karlén,

Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

DMCA.com Protection Status