Livingbrand AB - Så bygger du effektiva grupper

Så bygger du effektiva grupper

Newsdesk 30/11 17:34

Huset är en jordnära och praktisk modell för att bygga trygga och framgångsrika grupper. Den är utvecklad av Christer Ackerman med många års erfarenhet av att arbeta med grupper både inom företag och i organisationer. 

Utvecklingsmodellen Huset är baserad på modern forskning kring grupputveckling. Samtidigt är den mycket konkret med sin inriktning på praktiska övningar. Den vänder sig till alla som leder grupper ? alltifrån arbetsgrupper till ledningsgrupper ? men som inte själv är expert på grupputveckling.

Utveckling av grupper är något som ofta sker oplanerat och inkonsekvent. Men en grupp måste ? precis som ett hus ? byggas upp omsorgsfullt och professionellt för att bli så stabil och effektiv som man vill att den ska vara.

Huset är en praktisk modell och ett effektivt hjälpmedel för att skapa trygga, framgångsrika och utvecklande grupper där alla får växa. Modellen tar fasta på områden som i forskningen ständigt återkommer i den samspelsprocess som uppstår när människor ska utföra en uppgift tillsammans. Den hjälper både gruppledare och deltagare att skapa en tydlig struktur och en systematik i detta arbete.

Med Huset och de övningar som finns i varje byggblock kan du hjälpa vilken grupp som helst att ta ytterligare några steg framåt mot trivsel och produktivitet. Arbetet med de olika byggblocken får gruppmedlemmarna att ta del av varandras tänkande och erfarenheter. Det utvecklar individen, gruppen och verksamheten snabbt, roligt och effektivt.

Christer Ackerman är seniorkonsult med trettio års erfarenhet av utvecklingsarbete inom näringslivet och offentlig sektor. Uppdragen omfattar utveckling av lednings- och arbetsgrupper, implementering av medarbetarskap och interaktiva föreläsningar. Hans utgångspunkt är: Växer människan, utvecklas verksamheten. 

Christer är delägare i Scandinavian Employeeship Institute AB, www.sesi.se, som hjälper organisationer att utveckla grupper och ett mer aktivt medarbetarskap. Han är författare till den bästsäljande boken Chefen och medarbetaren som fått utmärkelsen Årets Ledarbok.

Vid sidan om yrkeslivet gillar Christer skidåkning och drömmer gärna om backarna i alperna. På nätterna när alla sover skriver han hårdkokta deckare med polisen Douglas Porter i huvudrollen.

Sagt om Huset

?På ett roligt och inspirerande sätt hjälper Huset chefer att utveckla sina arbetsgrupper.« 

Christel Magnusson, HR-konsult, Sundbybergs stad

?Med hjälp av Huset fick vi en tydlig struktur och kunde bygga en handlingskraftig och samspelt ledningsgrupp.?

Mikael Rångeby, bygg- och miljödirektör, Järfälla kommun

?Huset gör det enklare att förstå grupputveckling. Det blir tydligt för alla gruppmedlemmar vilka områden man behöver jobba med.?

Peter Magnusson, regionchef, SWECO Management väst


Titel: Huset ? Grupputveckling i praktiken
Förlag: Living Brand AB
Författare: Christer Ackerman
Danskt band, 216 sidor
Cirkapris i nätbokhandeln: 290:?

978-91-982823-0-6
Distribueras av Stjärndistribution


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status