Sanoma Utbildning - Senaste inom agilt ledarskap för nya chefer

Senaste inom agilt ledarskap för nya chefer

Newsdesk 30/1 10:10

Vad innebär det att vara ledare? Hur kan man utveckla sin grupp? Hur för man ett svårt samtal? Vad är agilt ledarskap? Ny Chef, utsedd till årets HR-bok, ger praktisk och mental beredskap för nya chefer och ledare.

Ny Chef behandlar det viktigaste som en nybliven chef eller ledare behöver känna till och lära sig. Teori varvas med inspirerande exempel från verkligheten. Boken innehåller också aktuella intervjuer med chefer, rekryterare och HR-proffs som berättar om hur de upplever dagens krav på ledare och vilka ledarskapsmetoder som de anser vara de bästa.

? Vi går mot ett mer delegerande, visionärt och pedagogiskt ledarskap. Medarbetare måste in i matchen och få en helhetsförståelse, ta ansvar och utnyttja hela sin potential, säger Eva Norrman Brandt, författare.

I bokens andra upplaga läggs mer fokus på agila arbetssätt och praktiska verktyg som dagens ledare har stor nytta av i ett allt mer komplext arbetsliv. Behovet av agilt ledarskap ökar i organisationerna när omvärlden förändras i allt högre takt.

? Förutom färdigheterna behöver vi fundera på förhållningssättet ? en agil ledare är en katalysator för utveckling och leder via mission, engagemang och tillit till andra, säger Eva Norrman Brandt.

Ny Chef blev utsedd till årets HR-bok 2012 av Sveriges HR-förening.

? Att bli chef idag innebär idag ett stort ansvar och åtagande. Boken vänder sig till den som är ny som chef och tar på ett förtjänstfullt sätt upp viktiga områden som en just tillträdd chef bör lära om och reflektera kring för att på ett professionellt sätt hantera sin nya roll, motivering från juryn årets HR-bok.

Boken är indelad i fyra block: Ledarrollen, Grupputveckling, Kommunikation och Balans. ISBN: 978-91-523-4047-9.

Den har översatts till engelska med titeln Taking the lead . ISBN: 978-91-523-2651-0.

Se en film om boken här!

Köp Ny Chef här!

Författaren Eva Norrman Brandt har mångårig erfarenhet som organisationskonsult, ledarutvecklare och tidigare psykoterapeut. Hon är doktorand inom området förändring och ledarskap, samt verksam som konsult och forskare på IPF Uppsala.

Ny chef ges ut på Sanoma Utbildning. För mer information, recensionsexemplar eller författarintervju kontakta förlagsredaktör Karin Sörensen på Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Meda

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status