Sanoma Utbildning - Senaste nytt inom IFRS

Senaste nytt inom IFRS

Newsdesk 11/8 08:03

I den nya upplagan av boken IFRS ? i teori och praktik presenteras de senaste nyheterna inom IFRS. Däribland de nya standarderna om finansiella instrument, intäkter från avtal med kunder och leasingavtal.

IFRS (International Financial Reporting Standards) används i ett stort antal länder och är obligatoriskt för noterade företag inom EU. IFRS ? i teori och praktik ger läsaren både en förståelse för de redovisningsfrågor som behandlas i varje standard och förmåga att praktiskt redovisa enligt standarderna.

Denna fjärde upplaga lyfter fram de senaste förändringar inom IFRS och stort fokus är på de nya standarderna om finansiella instrument (IFRS 9), intäkter från avtal med kunder (IFRS 15) och leasingavtal (IFRS 16).

? Aldrig tidigare har det hänt så mycket på redovisningsområdet. Samtidigt som föreställningsramen genomgår omarbetning har IASB publicerat standarder på tre stora redovisningsområden som snart träder i kraft. Dessa nya standarder kommer påverka alla företag och är intressanta ur ett såväl praktiskt som teoretiskt perspektiv, säger författaren Pernilla Lundqvist.

IFRS ? i teori och praktik riktar sig till läsare som har vissa kunskaper i redovisning, men vill fördjupa sig inom IFRS. Inom högskolan är boken avsedd för kurser i extern redovisning på avancerad nivå, alternativt för avslutande kurs på grundnivå.

? Boken är speciellt anpassad för den svenska marknaden, och för att underlätta för den som arbetar med svenska företag avslutas varje kapitel med ett avsnitt om svensk redovisning, påpekar Jan Marton och Anna Karin Pettersson, författare.

IFRS ? i teori och praktik är skriven av Jan Marton, Pernilla Lundqvist och Anna Karin Pettersson, samtliga verksamma vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Pernilla Lundqvist är även verksam på KPMG och Anna Karin Pettersson på PwC. Alla tre författare har lång erfarenhet av undervisning och av praktiskt redovisningsarbete.

Köp boken här!

Blädderprov

Fakta om boken:
Titel: IFRS ? i teori och praktik
Författare: Jan Marton, Pernilla Lundqvist och Anna Karin Pettersson
ISBN: 978-91-523-3420-1

IFRS ? i teori och praktik ges ut på Sanoma Utbildning. För mer information, recensionsexemplar eller författarintervju kontakta förläggare Amanda Schött Franzén på Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status