Angeredsföretagarförening - Serneka får årets utvecklingspris i Angered-Nordost Företagarförening

Serneka får årets utvecklingspris i Angered-Nordost Företagarförening

Newsdesk 17/3 07:56

Varje år delar Angereds Företagarförening ut ett utvecklingspris. I år går det till  SERNEKE AB.

Marknadsföra och sätta Angered / Gamlestaden i fokus: Prioritet SERNEKE Arena invigdes i juli 2015 och är en arena för alla som sammanlänkar Nord Ost med staden. I Vision för Södra Gårdsten finns en 10-årig utbyggnadsplan av verksamhetsområde med hotell, kontor, verksamheter, caféer och restaurang. Det finns även planer för 200-300 bostäder samt ett tiotal bolokaler. (bostäder kombinerade med verksamhetslokaler vilket skapar möjligheter för familjer som bedriver småskalig verksamhet)

SERNEKE vill vara med och forma Göteborg och påverka en positiv utveckling i de utsatta områdena.

Ge en ökad sysselsättning: Snabb tillväxt i företaget, har sysselsatt över 400 nya personer de senaste två åren och är idag 750 st anställda. Genom byggnationen i Gårdsten (GLC etc), skapade de fler jobb när nya verksamheter etableras i området. Skapa nya verksamhetsytor och att skapa förutsättningar för en företagsetablering i en del av Göteborg som huvudsakligen utgörs av bostäder.

Ge en god miljöutveckling: Minskar miljöpåverkan genom innovativa lösningar, ex de hade en betongstation på plats under byggnationen av Prioritet Serneke Arena som gjorde att de drastiskt minskade antalet transporter. Möjlighet till grön el på alla byggen.

Ge en ökad jämställdhet och mångfald: Så som hos många Bygg företag är de flesta anställda manliga men de har en medvetenhet om att det är en skev könsfördelning inom bolaget. Så när de tex rekryterar till stödfunktioner där kvinnor är överrepresenterade försöker de i den mån det går och utefter kompetens balansera gruppen. Detsamma gäller i produktion där det omvända gäller. Bolaget sätter alltid kompetens i första hand men försöker alltid balansera i de grupperna de ska rekrytera till oavsett om det gäller ålder, kön eller etnicitet. SERNEKE tror på att mångfald leder till bättre resultat. 

Det är hedrande för oss på Serneke att få detta pris. Vi är en snabbväxande och engagerad byggkoncern som vill bidra till ett bättre samhälle genom att utveckla och bygga hållbara projekt. Att få utmärkelser som dessa i de lokala samhällen där vi verkar är ett bevis på att vi lever som vi lär, vilket känns extra kul, säger Ola Serneke, vd Serneke Group.

Tidigare pristagare har varit BodyCote, Thelander & Östling, Estrella, Babak Kött & Chark och DataNova Sweden AB


Mer information:

Mikael Ljungberg, ordförande, Angereds Företagarförening, telefon 0730-563262.

Thomas Järund, Kommunikationschef, Serneke Group AB, telefon 0704-455087

http://www.angeredsforetagarforening.se/


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status