Hagainitiativet - Siemens blir ny medlem i Hagainitiativet

Siemens blir ny medlem i Hagainitiativet

Newsdesk 15/3 07:01

Siemens är ny medlem i företagsnätverket Hagainitiativet. I Hagainitiativet ingår sedan tidigare följande välkända företag; AkzoNobel, Axfood, Coca-Cola Enterprises Sverige, Folksam, Fortum Värme, Green Cargo, HKScan Sweden, JM, Lantmännen, Löfbergs, McDonald?s, Preem, Stena Recycling och Sveaskog.

Siemens är ett av världens största teknikföretag och erbjuder innovativa lösningar för intelligent infrastruktur, hållbar energiteknik, effektiv produktion samt hälso- och sjukvård genom elektrifiering, automation och digitalisering. I Sverige har Siemens ca 4 200 medarbetare på ett 40-tal kontor. Företaget har under flera år rankats som ett av de ledande industriföretagen i Dow Jones Sustainability Index. Siemens mål är att halvera sina koldioxidutsläpp till år 2020 (basår 2014) och att vara helt koldioxidneutrala år 2030.

? Siemens arbetar aktivt med att öka våra kunders effektivitet och samtidigt hjälpa dem reducera sina koldioxidutsläpp genom hållbara tekniska lösningar inom energi-, industri- och infrastrukturområdet. Genom att bli medlem i Hagainitiativet har vi tillsammans med andra företag som tar ett aktivt klimatansvar en stark plattform att utgå ifrån för att visa på hur industrin är en del av lösningen på hur vi ska lyckas med klimatomställningen, säger Ulf Troedsson, vd för Siemens i Sverige och Norden.

Det behövs ett samlat tryck från näringslivet för att visa att företag tar klimatansvar och vill vara en del av lösningen för att minska världens klimatpåverkan. Hagainitiativet samlar därför företag som engagerar sig för minskad klimatpåverkan för att nå visionen om ett lönsamt näringsliv utan klimatpåverkan.

? Siemens är ett av Sveriges främsta teknikföretag och för att lyckas med klimatomställningen är teknikomställningen avgörande. Med sitt eget höga ambitiösa klimatmål, att bli klimatneutrala till 2030, och dessutom hjälpa sina kunder att skapa värde genom klimatsmart teknik, bidrar de till nya arbetstillfällen och tillväxt. Det är så här Sverige flyttar positionerna närmare det kolsnåla samhälle, säger Nina Ekelund, programdirektör för Hagainitiativet.

För mer information, kontakta:

Lisa Frykman, pressansvarig på Siemens, tfn 070-728 14 42Nina Ekelund, Programdirektör för Hagainitiativet, tfn 073-502 24 64


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Fortum

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status