SunGard - Sirius International väljer Sungard AS som infrastrukturpartner

Sirius International väljer Sungard AS som infrastrukturpartner

Newsdesk 26/11 09:01

Försäkringsbolaget Sirius International väljer Sungard Availability Services som partner för att säkra tillgänglighet och framtidssäkrad IT-drift. Företaget fördelar sina servrar i Sungard AS certifierade tvillinghallar in norra och södra Stockholm och får en naturlig redundans genom åtskild IT-produktion. Utöver den höga säkerhets- och tillgänglighetsnivån avgjorde datorhallarnas minimala miljöpåverkan samt tillhörande låga driftskostnader Sirius val av infrastrukturpartner. Ordervärdet är på 16 miljoner kronor.

Sirius International har tills nyligen haft en egen datorhall och en sekundär datorhall hos en underleverantör.

I och med avtalet flyttar Sirius International all sin utrustning till Sungard AS tvillinghallar i Stockholm där Sungard AS tillhandahåller hela den grundläggande infrastrukturen: colocation, kommunikation och support inklusive intelligenta händer på plats. I avtalet ingår även att Sirius har möjlighet att uppgradera till andra tjänster i Sungard AS portfölj, som Online backup, Drifttjänst av Server (IaaS) och Recover to Cloud (R2C).

? Sungard Availability Services vill precis som vi erbjuda tjänster av högsta kvalitet och det var avgörande vid vårt val. Med Sungard AS som partner är vår data och våra system i en redundant och certifierad IT-miljö av högsta klass med minimal påverkan på miljön. Det känns tryggt både för oss och våra kunder, säger Staffan Wide, CIO på Sirius International. Ytterligare en viktig fördel är att vi har möjlighet att bygga på med Sungard AS kompletta utbud av drift- och återställningstjänster om våra behov förändras i framtiden.

Sungard Availability Services är pionjär inom affärskontinuitet och har hjälpt företag att skapa och behålla IT-tillgänglighet i över 35 år. Sungard AS erbjuder tjänster inom såväl IT-produktion som återställning i tre moderna, certifierade och miljövänliga datorhallar i Stockholmsområdet.

? Vi är glada över att Sirius International har valt oss som infrastrukturpartner och ser det som ett första steg i ett djupare samarbete. Vårt fokus är att hjälpa våra kunder att driva och säkra sina affärskritiska applikationer och system i alla situationer, och det är en servicenivå som attraherar allt fler företag under kraven på ständig upptid och tillgänglighet, säger Håkan Björklund, vd för Sungard Availability Services i Sverige. Vi arbetar i en verklighet som består av hybridmiljöer och inser att alla företags IT-behov är unika. Därför är vår plattform utformad för att kunna integrera fysisk infrastruktur med publika och privata molnmiljöer. Vi kommer inom kort också att ansluta oss till MS Azure och AWS (Amazon) för att fler företag ska kunna använda vår säkra infrastruktur för sina affärskritiska system och växa med oss.

För mer information:

Håkan Björklund, vd för SunGard Availability Services i Sverige

Tele: 08-666 32 52, 070-55 90786

E-post:

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status