Prospereum AB - Sjukvårdens maktelit och eldsjälar porträtteras och intervjuas i Vårdmaktpodden

Sjukvårdens maktelit och eldsjälar porträtteras och intervjuas i Vårdmaktpodden

Newsdesk 2/12 00:02

Under hösten 2016 tog Tobias Perdahl, MBA, specialistläkare i internmedicin och tidigare medicinsk chef på Karolinska Universitetssjukhusets akutklinik i Solna, initiativet till att intervjua personer som på olika sätt har inflytande över sjukvården.Tobias har tidigare under en kortare period jobbat som managementkonsult på Boston Consulting Group samt startat och drivit bolag inom internetrekrytering av läkare tillsammans med några vänner och kursare under studietiden på Karolinska Institutet. 

Syftet med Vårdmaktpodden är att låta personer med inflytande över sjukvården på ett personligt sätt ska få tala till punkt och inte bli snuttifierade så att alla med intresse av en välfungerande sjukvård ska bli utmanade eller motiverade till aktion. Sjukvården är så pass komplex att det inte alltid går att sammanfatta en ståndpunkt eller strategiskt val på ett pedagogiskt sätt via en tidningsartikel eller tweet. Dessutom finns det många duktiga föreläsare och talare som i huvudsak endast chefer får lyssna till på kongresser som borde få nå ut med sina budskap till en bredare publik. Alla lyssnare uppmanas även att dela med sig av vad man tänker och tycker på Vårdmaktpoddens Facebooksida: www.facebook.se/vardmaktpodden.

"Nyhetsflödet om sjukvården är i genomsnitt fyllt av rubrikskapande negativa uppslag av inte sällan sensationslysten karaktär vilket påverkar oss alla som arbetar i vården. Man kan ju bara fråga sig vem som egentligen vågar bli sjukvårdspolitiker idag till exempel. Jag har i mitt professionella utövande haft förmånen att verka i olika gränssnitt av sjukvården och har då fått lyssna till, och till dels lära känna, inflytelserika personer som jag tycker borde få större möjlighet att nå ut med sina erfarenheter, kunskaper och insikter. Vi har alla mycket att lära av de som besitter möjligheterna att påverka sjukvården, dels av resan hur de tog sig till där de är, dels av de insikter som de fått under resans gång." - säger Tobias Perdahl, Läkare och grundare av Vårdmaktpodden.

Vårdmaktpoddens första tre gäster är stora namn inom sjukvården: Folkhälso-, Idrotts- och Sjukvårdsminister Gabriel Wikström, 

Regeringens samordnare för effektiv vård och tidigare SKL-chefen Göran Stiernstedt

samt patientaktivisten Sara Riggare, som i veckan blev utsedd till "Årets resurs 2017" av tidningen Life Science Sweden. 

Fler personer med makt och inflytande i sjukvården är redan intervjuade och ett nytt avsnitt kommer att publiceras varje vecka med paus över julledigheterna. Bland gästerna i Vårdmaktpodden kommer utöver sjukvårdsledare även entreprenörer, forskare, patientaktivister, fackliga företrädare och andra eldsjälar i sjukvården att porträtteras och intervjuas.  

Tobias Perdahl säger: "Jag är oerhört glad och tacksam över att samtliga personer jag har bjudit in till Vårdmaktpodden har ställt upp med tid och engagemang till 100%. Det är ju gästerna som gör podden. Jag kan bara försöka få dem att känna sig avslappnade och ställa frågor som leder oss vidare i samtalet. Det tar både tid och energi att bli intervjuad med mikrofonen framför sig i upp mot 2h i sträck. Jag träffar ju gästerna dessutom innan intervjun, i synnerhet de jag inte har en relation till sedan tidigare, så att energin och personkemin optimeras vid själva intervjutillfället vilket jag hoppas även kommer att märkas på kvaliteten och frispråkigheten i avsnitten. Det finns ju många känsliga och berörande, inte sällan tragikomiska, frågor som rör sjukvården. Jag uppmanar alla som laddar ner Vårdmaktpodden på Itunes podcaster att först lyssna på Sara Riggare då hon har många viktiga poänger avseende patientens perspektiv som manar till ödmjukhet vilket alltid är en bra utgångspunkt. Därefter kan man lyssna på vem som helst men det är klart att jag har haft en tanke med turordningen". 


För närvarande är Tobias tjänstledig från sin tjänst som specialistläkare på Karolinska Universitetssjukhusets funktionsområde Akut i Solna medan han startar upp Vårdmaktpodden och ett ytterligare bolag inom digitalisering av sjukvård.

"Det är för tidigt att prata om ny start-up men jag hoppas vi kan gå ut med ett pressmeddelande inom kort. Jag kan i alla fall förtälja så mycket som att mitt nästa engagemang kommer att bli inom en verksamhet som kommer att förändra en del av sjukvården, för all framtid". - avslutar Tobias Perdahl intervjun lite hemlighetsfullt och ler. Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status