Business Region Skåne - ?Skåne har flest miljömärkta event i Sverige för femte året i rad

?Skåne har flest miljömärkta event i Sverige för femte året i rad

Newsdesk 10/2 08:00

Skåne har för femte året i rad flest antal miljömärkta event i Sverige. Folkmusikeventet Europeade, Malmöfestivalen, Skånes Matfestival och konferensen Social Innovation Summit var ett par av de 14 events som miljömärktes i Skåne av Håll Sverige Rent under 2015.

? Arrangörerna i Skåne har gjort en fantastisk insats genom att fem år i rad vara de med flest miljömärkta event. De skånska arrangörerna visar verkligen att de vill minska miljöpåverkan och nedskräpningen kring sina event, säger Johanna Ragnartz, VD för Stiftelsen Håll Sverige Rent.

2015 miljömärktes totalt 70 event av Stiftelsen Håll Sverige Rent. Skåne var den region som hade allra flest miljömärkta event ? 14 stycken.

För att bli godkänt som ett ?Miljömärkt Event? ska ett antal kriterier uppfyllas. Det handlar om allt från planering och inköp, till källsortering och insatser för att motverka nedskräpning. Källsortering, vegetarisk mat, appar istället för papper och inga onödiga give aways är några exempel på åtgärder för att minska miljöpåverkan, som förekommer på miljömärkta event.

Event in Skåne har som ambition att Skåne ska vara ledande i Sverige på miljömärkta event och arbetar för att uppmuntra eventarrangörer, stora som små, att arbeta mer hållbart. Inom det miljömässiga området är då ?Miljömärkt event? ett sätt att kvalitetssäkra arbetet samt att det bidrar till att stärka eventets varumärke både gentemot besökare, sponsorer och andra intressenter.

? Event och möten bidrar till att stärka en destinations varumärke och attraktionskraft och eventaktörerna i Skåne gör ett fantastiskt arbete med hållbarheten i fokus, säger Event in Skånes VD Pehr Palm.

? Region Skåne är engagerade i många event varje år och det är verkligen positivt att Skåne håller ställningarna och får den här utmärkelsen för femte året i rad. Jag ser det som naturligt att event ska vara miljömärkta, säger Thomas Hansson (MP), ordförande i regionala utvecklingsnämnden i Region Skåne.

Miljömärkta event i Skåne 2015

eee2015, Lund

Smarta Hyllie, Malmö

Skånes Matfestival, Brösarp

Nordea Masters, Bara

Junior SM segling, Båstad

Superdupersommar, Malmö

Seglarveckan, Båstad

Europeade, Helsingborg

Ökända, Ven

Malmöfestivalen, Malmö

Hx, Helsingborg

Helsingborg Marathon, Helsingborg

Helsingborg Horse Week, Helsingborg

Social Innovation Summit, Malmö

Mer information 

Läs mer på www.eventinskane.com

Kontakt:

Event in Skåne:

Pehr Palm, VD Event in Skåne

Till pressmeddelandet
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Börsbolag i pressmeddelandet

Nordea

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status