Gothia Innovation - Skaraborg Invest bidrar till nya arbetstillfällen

Skaraborg Invest bidrar till nya arbetstillfällen

Newsdesk 1/12 08:13

I en nyligen avslutad nyemission har delägarna i Skaraborg Invest tillsammans gått in med 16 nya miljoner. Under de kommande tre åren ska detta kapital stötta befintliga bolag samt leda till ett antal nyinvesteringar.

När Skaraborg Invest startades för fyra år sedan var ett av målen att skapa nya arbetstillfällen i Skaraborg. Efter fyra års verksamhet har portföljen växt och bidragit till mer än 100 nya arbetstillfällen i Skaraborg i de bolag som Skaraborg Invest investerat i.

- Jag brinner för Skaraborgs utveckling och att vi får fler hållbara tillväxtbolag. Därför är det glädjande att Skaraborg Invest med lokalt riskkapital kan vara en aktiv katalysator för våra portföljbolags utveckling, berättar Carl Henrik Ohlsson, vd för Skaraborg Invest.

Skaraborg Invest har idag en portfölj med 11 bolag inom dataspel, fintech och andra IT-relaterade branscher. Alla bolag har säte i Skaraborg, skalbara affärsidéer och hög innovationsgrad. En framgångsfaktor för tillväxtbolagen är att finnas i Gothia Science Parks kreativa och innovationsrika miljö. Därför har Skaraborg Invest även etablerat sig där för att finnas nära sina portföljbolags vardag.

Delägare är initiativtagarna Länsförsäkringar Skaraborg och Gothia Innovation samt 15 lokala företagsledare/företag, vilka alla är besjälade av att bry sig om Skaraborgs hållbara tillväxt. I en nyligen avslutad nyemission har delägarna tillsammans gått in med 16 nya miljoner. Under de kommande tre åren ska detta kapital stötta befintliga bolag samt öppna för ett antal nyinvesteringar med delägande mellan 5-10 procent. Allt för att fortsätta skapa nya lokala och kreativa arbetstillfällen i Skaraborg.

För vidare information:

Kontakta vd Carl Henrik Ohlsson på 0708-717070 eller cho@skaraborginvest.se.

Mer om Skaraborg Invest


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Till pressmeddelandet

Teckenstorlek

Tipsa

Blogga

Skriv ut
LÅNEFÖREMEDLARE:ALLA LÅN:
- låna pengar snabbt?
- lån utan uc?
- lån med betalningsanmärkning?

Beställ årsredovisningar gratis!

Ekonomi Nyheter .se - Innehåll

 

 

 

 

DMCA.com Protection Status